4 YIL ÖNCE BAŞLADIĞI İŞİ YİNE KENDİSİ BİTİRDİ

4 YIL ÖNCE BAŞLADIĞI İŞİ YİNE KENDİSİ BİTİRDİ

4 yıl önce kaymakamlıkta memur olduğu dönemde İlhan Özden tarafından yaptırılan taşlar, yıllardır atıl vaziyette yerlerde duruyordu. Başkanlığa gelir gelmez işe yeniden el atan Özden konuyu belediye meclis gündemine taşıdı.

2010 yılındaki Yenipazar Kaymakamı Ali Altınkaynak ve İl Genel Meclis Üyeleri Osman Varolu ve Tuğrul Ünsal ile birlikte köylerde yapılan araştırmalar neticesinde Kurtuluş savaşında şehit olmuş askerlerin isimlerini bulan o yıllarda Kaymakamlıkta memur olarak görev yapan şuan ki Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden; 4 yıldır sürüncemede kalan ve yine yapımının kendisine nasip olan şehitliğin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 91. yılında yetiştirdiklerini ifade etti.

4 yıl önce kaymakamlıkta memur olduğu dönemde İlhan Özden tarafından yaptırılan taşlar, yıllardır atıl vaziyette yerlerde duruyordu. Başkanlığa gelir gelmez işe yeniden el atan Özden konuyu belediye meclis gündemine taşıdı.

Belediye Meclisi üyelerinin uygun görüşleriyle yapımına karar verilen şehitliğin 15 günlük bir çalışma neticesinde tamamlandığı kaydedildi. Gelen geçenin bir hayır duası yapması için yaptırılan şehitlikte Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un da gerekli katkıları ve destekleri sağladıkları öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden;
 
“Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır” 

“Tarihte eşine rastlanmayan bu büyük destan, yaklaşık 850 sene süren fetihler ile üç kıtada hükümran olan atalarımızın, yıllar süren bir çekilmenin ardından, başladıkları topraklar olan Anadolu’yu savunma ve vatan ilan etme savaşıdır. Çanakkale destanı, namus bildiğimiz mefhumların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okumadır. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. Bu kapsamda şehitlik anıtının temelini atmaya ve şehitlerimizin hepsinin muhterem anılarını paylaşmaya ve bu anıtı kurumsallaştırmaya karar verdik. Ne var ki iftihar ve gururla yerine getirdiğimiz manevi sorumluluğumuzu, daha kurumsal bir hüviyete büründürmenin gerekliliğine inandık.
 
 
“Hayatlarının baharında vatan için toprağa düşmüş Yenipazarlı şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatacağımız bir şehitlik anıtı yapmak istedik”

Kutlu geçmişimizin yiğitliklerini ve bir inanç uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin eşsiz mirasını canlı tutmak ve sonsuza kadar yaşatmak için böylesi bir anıta ihtiyaç duyduk ve gereğini yerine getirdik. Her yönüyle düşünülerek üzerinde bulunduğumuz yerde karar kıldık ve abidelerinin tıpkı bir yıldız gibi parlayacakları bu şehitliğin yapımını Allah’ın izniyle gerçekleştirdik. Nitekim, mana derinliği ve anlamı çok fazla olan bu şehitliğin inşasını bitirdik ve hamd olsun bugüne yetiştirdik. İnanıyorum ki, tüm şehitlerimizin anılarını taze ve sıcak tutarak, milli ve manevi sembollerimiz arasında yer alacak olan bu şehitliği gönüllerimizde yücelteceğiz. Şehitler Anıtı’nın planlanmasında, projelendirilmesinde ve yapımının her aşamasında emeği, mesaisi, alın teri ve hizmeti geçen her bir arkadaşıma ayrıca yaptıkları desteklerden dolayı Söğüt Belediye Başkanı sayın Halil Aydoğdu’ya ve Vezirhan Belediye Başkanı sayın Mehmet Duymuş’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.
 
 
“Şehitlerimiz bizim her şeyimiz, vazgeçemeyeceğimiz sevdamız, yeri dolmayacak eşsiz ve yüksek emanetlerimizdir”

Türk tarihinin herhangi bir kesitinde millet ve vatanı için mübarek kanlarını akıtan aziz şehitlerimiz bizim her şeyimiz, vazgeçemeyeceğimiz sevdamız, yeri dolmayacak eşsiz ve yüksek emanetlerimizdir. Çanakkale ruhunun rehberimiz olduğunu, gösterilen cesaret örneklerinin ve fedakârlık bilincinin başlıca kaynağımız ve ilhamımız olduğunu açık yüreklilikle ifade etmeyi manevi bir borç olarak görüyorum.

Kararlılıkla söylemek isterim ki, manevi huzurlarında, Türk milliyetçileri adına, Çanakkale’deki bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını saygıyla yâd ediyor, hepsine, en derin hayranlık ve sadakat hislerimle Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah’ın Şehitler Anıtında yaptığımız ve yapacağımız duaları yüce katında kabul etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak : Değişim Gazetesi
 


TC İbrahim Dağ
3.11.2014 14:40:35
Helalolsunsana Başkanım Allahyardımcınolsun Başarılardilerim

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ