ALLAH RAZI OLSUN DEMEZSEK ALLAH GÖZLERİMİZİ KÖR EDER

 ALLAH RAZI OLSUN DEMEZSEK ALLAH GÖZLERİMİZİ KÖR EDER

91 yaşındaki Yenipazarlı Mehmet Kara adeta yakın tarihe ışık tutuyor.

91 yaşındaki Yenipazarlı Mehmet Kara adeta yakın tarihe ışık tutuyor. 91 yıllık ömründe yaşadıklarını, şimdiki zamanla köprüler kurarak anlatan Kara, ülkenin geldiği durumun çok güzel olduğunu söylüyor. Bilecik’in gelişemeyen ilçeleri arasında gösterilen Yenipazar, onun için inanılmayacak derecede güzel. Gelinen noktanın geçmiş yıllara nazaran oldukça iyi olduğuna işaret eden Kara,” Allah razı olsun demezsek, Allah gözlerimizi kör eder” diyor.

Gece bekçiliğinden emekli olan ve işitme sorunu yaşadığı görülen Kara, Yenipazar’ın en büyük problemleri arasında gösterilen yol sorunundan konuşurken,” Askerden izine geldim. Vezirhan’dan Yenipazar’a kadar yürüdüm. Eskiden araba yok, yol, yolak yok. Şimdi Allah’a şükürler olsun” diyor. 

1969 yılında başladığı gece bekçiliği görevini 12 yıl sürdüren Kara, 12 Eylül 1980 darbesi olduğunda gece bekçiliği yaptığını anlatıyor. Yenipazar’da kargaşa ortamının olduğunu, tek başına bekçilik yaptığını kaydeden Kara,” Kaymakamlığa yardım için dilekçe yazdım. Kaymakamlık kabul etmem dedi ama ben Kaymakam beye, ister kabul et, ister kabul etme. Ne beni öldürecekler ne ben onları öldüreceğim. Öyle olacağına ayrılmak daha iyi dedim. Bıraktım” ifadelerini kullandı. Gezi Parkı’nda yaşanan olayları 12 Eylül darbesine benzeten Kara,” Türkiye yine yanı olaylara girdi. Türkiye’yi aynı 12 Eylül hadisesine soktular. Halbuki ben Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle devlet görmedim. Benim çocukluğumda gaz yağını fincanla dağıttılar. Şimdi Allah’a şükürler olsun, ne mutlu şu günümüze” dedi. 

Aile hayatından da bahseden Kara, 3 çocuğu olduğunu ikisinin ilçe dışında birinin ise Yenipazar’da olduğunu anlattı. Çocuklarını büyütüp, okuttuğunu kaydeden Kara, emekli olana kadar zorluklar çektiğini ancak sonunda emekli olduğunu ifade etti. 

91 yaşındaki Mehmet amca son olarak hayatından memnun olduğunu söyledi. “Allah doğruluktan ayırmasın, eğrilere meydan vermesin, çok şükür devlet maaşımızı veriyor” diyen Mehmet amca,” Türkiye Cumhuriyeti’ne Menderes geldi, ondan evvel Türkiye’de ne vardı, yiyecek ekmek bulamazdık. Şimdi bak şu yollarda çalışan kepçelere, mezarımızı bile kepçeler açıyor. Allah razı olsun demezsek Allah gözlerimizi kör eder” diyerek sözlerine son verdi.

Ahmet Meşe -  Sakarya Gazetesi



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ