AMİR GÜNDÜZ´Ü KAYBETTİK

AMİR GÜNDÜZ´Ü KAYBETTİK

Dereköylü Atölyeci Aziz´in büyük oğlu Amir Gündüz, Fransa´nın başkenti Paris´te vefat etti.

Dereköylü Atölyeci Aziz´in büyük oğlu Amir Gündüz, Fransa´nın başkenti Paris´te vefat etti. Yıllar önce Dereköy´den Yenipazar´a, çocukları Amir, Durmuş ve Mehmet ile birlikte göçeden Aziz Gündüz, kurduğu marangoz atölyesinde yıllarca çocuklarıyla birlikte çalıştı. Daha sonra önce Çayköy´e oradan da Eskişehir´e taşındı. Bu aşamalarda Yenipazar ve Eskişehir´de terzi olarak çalışan, daha sonra Fransa´ya giden Amir Gündüz, Paris´te büyük bir dikimevi açıp kardeşleri Durmuş ve Mehmet Gündüz´ü de çeşitli yollardan Fransa´ya yanına aldı. 3 Kardeş birlikte yanlarında daha nice Türk işçilerine de ekmek kapısı yaptığı atölyeyi Paris´te bırakıp Eskişehir´e geri döndü.  Aynı atölyenin benzerini şirket kurarak Eskişehir´de de açan Gündüz, Türkiye´de yaşanan ekonomik krize direnemeyince Paris´e geri dönmek zorunda kaldı. Eskişehir´de evlendiği Dereköy kökenli eşi Nazife´den Elif, Neslihan ve Öznur isimli üç kızıyla yaşarken bu kez yakasına kanser yapıştı ve yıllarca gördüğü tedavinin ardından yaşama daha fazla direnemeyip veda etti.

Cenazesi Durmuş ve Mehmet Gündüz  tarafından yaptıkları çalışma sonucu  Eskişehir´e ne zaman getirileceği henüz netleşmiş değildir. 

14.03.1948 tarihinde doğup 27.12.2015 tarihinde yitirdiğimiz Amir Gündüz´ün başta eşi Nazife, çocukları Elif, Neslihan, Öznur, annesi Neslihan, kardeşleri Durmuş ve Mehmet Gündüz olmak üzere tüm dost, tanıdık ve akrabalarına başsağlığı dileriz.

/resimler/2015-12/28/1110426951494.jpg

Amir Gündüz (sol başta) yıllar önce Ankara´daki akrabaları Nevzat Özdemir, Hurmiye Özmen ve çocuklarıyla çektirdikleri hatıra fotoğrafı.

 

 



ZEKİ GÜVEN
28.12.2015 12:22:47
Kimi zaman bir haber aldığınızda içiniz cız eder...İşte bu haber de benim için öyle... Abimin arkadaşı olması mı, abilerimden yıllar önce duyduğum yaşam öyküsü mü ,sessiz sakin ve çok efendi biri olması mı içimi burkan....Kısacası üzgünüm...ALLAH RAHMET EYLESİN...

Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ