ARİF YILDIRIM KIRK YIL SONRA EMEKLİ OLDU

ARİF YILDIRIM KIRK YIL SONRA EMEKLİ OLDU

Yenipazar´da sağlık emekçilerinin en eskisi, yılların eskitemediği Arif Yıldırım, emekli oldu.

Yenipazar Sağlık Ocağı 1979 yılında kurulduğunda Tıbbi Sekreter olarak göreve başlayan Arif Yıldırım, bugüne kadar bordroya imza atmaya devam etti. 38 Yıl sonra emekli olmaya karar verince çalışma arkadaşları kendisine veda yemeği düzenledi. Yemek sonrası Yenipazar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Aytekin tarafından yılların emektarı Arif Yıldırım´a 38 yıllık çalışmasının anısına plaket verildi. Plaket verilirken duygulu anlar yaşandı.

ARİF YILDIRIM KİMDİR: 

Arif Yıldırım, 1957 Yılında Gölpazarı´nda dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Gölpazarı´nda okuduktan ve Urfa´da askerliğini tamamladıktan sonra yeni kurulan Yenipazar Sağlık Ocağı´na Pazaryeri nüfusuna kayıtlı Uzaylı Mustafa ile birlikte göreve başladı. Bir süre sonra Uzaylı Mustafa´nın tayini çıkınca tek başına fedakarca çalışmaya başladı. Her yeni gelen sağlık çalışanını karşılamak, ev bulmak onun işiydi. (Her yeni gelen çalışanı ilk karşılaması çok sert tavırlarla olduğu için, gelen doktor, ebe, hemşire vb. gibi kişiler: "Kim bu acaba? Yüksek makam sahibi sanırım" diye tedirginlik yaşadıktan ve işbaşı yaptıktan sonra Arif Yıldırım´ı tanıyıp pozisyonunu öğrenince gülümsemekten kendilerini alamadılar.) Böylesine zor koşullarda 38 yıl çalıştıktan sonra emekli olup dinlenmeye karar veren yılların emektarı Arif Yıldırım´ı kutluyor, uzun ve sağlıklı emeklilik yaşamı dileriz. (Bu arada Arif Yıldırım halen bekar olarak yaşamını sürdürmektedir.)



Zeki Güven
17.02.2017 00:49:45
38 yıl bir kurumda sorunsuz ve başarılı çalışmak herkese nasip olmaz. Gölpazarı Cumhuriyet Lisesi´nin asi cocuğu, seni kutlarım. Lise hocalarımız bu haberini keşke okuyabilseler.Sağlıklı uzun bir ömür dilerim.

Mehmet UYSAL
17.02.2017 16:57:21
İşe başladığım ilk gündü. Oturttu karşısına Başlama yazımı yazmak için kimliğimi önüne koydu ve Baban adı Ananın adı doğum tarihimi sordu oysa kimliğim önündeydi ama eksiksiz cevapladım. Doktorun yanına gittik Dr.İlyas KÜÇÜK de imzayı attıktan sonra ben işe başlamıştım. Bi zil vardı Dr. ara sıra zile basıyor evrak istiyor arif beyde beni gönderiyordu. Her zile basışta arif bey koş diyor bende koşuyordum. Ben arif beyin emir eri gibiydim. Dr.İlyas en sonunda sen hizmetlimi yoksa şoför olarakmı başladın dedi bende şoförüm dedim ee dedi ben bir anlam veremedim. Arif beye bağırdı ve bastı fırçayı ben korkmuştum ama Arif beyin emirlerinden de kurtulmuştum. Güzel günler bir sürü anılarla dolu bir iş arkadaşlığımız oldu. Özleyecem.

Cüneyt BOZER
19.02.2017 23:37:18
1999 yılının Kasım ayında ilk görev yerim olan Yenipazar´ı görmek ve barınma gibi şartlar uygunsa da sonrasında göreve başlamak için Yenipazar´a gelmiştim. Bilecik´ten dayımla bindiğimiz minibüsten indik. Saat öğlen 12´ye geliyordu. Sağlık Ocağını, lojmanları, barınma imkanlarını görüp alelacele 12:30´da kalkan son minibüsle Bilecik´e geri dönecektik. Sağlık Ocağına vardığımda Arif´le Sağlık Ocağının giriş merdivenlerinde karşılaştık. Sanki Sağlık Ocağı özel hastane, Arif de patronuymuş gibi bizi karşıladı :) Hemen kısa bir Sağlık Ocağı tanıtımından sonra, lojmanlar, öğretmenevi ve sonra da hızlı bir öğlen yemeği yiyip minibüsle geri dönmüştük. Arif benim Yenipazar´dan ilk tanıdığım kişi olmuş oldu böylece. Ancak asıl unutulmaz anılarımız da 2 yıl boyunca beraber çalıştığımız Sağlık Ocağımızda geçti :)

Cüneyt BOZER
19.02.2017 23:42:57
Sıcak bir yaz günü o zamanki sağlık ocağının bahçesinde park edilmiş yeni ambulansımızda oturuyordum. Yeni alınan ambulansla birlikte araç içerisinde mikrofon ve siren sistemi de bulunuyordu ve istediğiniz gibi dışarıya anons yapabiliyordunuz. Öğlene doğru canım odasında çalışan Arif´e şaka yapmak istedi. Ambulansın hoparlöründen "Sayın Arif Yıldırım, acilen kaymakamlıktan beklenmektesiniz" diye anons yaptığım gibi Arif "Yıldırım" gibi kapıdan çıktı ve kaymakamlığa doğru koşmaya başladı. Sonraki anonsta "Nereye gidiyorsun Arif" dediğimde sesin nereden geldiğini anlayamadığı şaşkın bakışlarını unutamam :))

Cüneyt BOZER
19.02.2017 23:45:32
Yenipazar Sağlık Ocağının simge ismiydi. Kendisinin yokluğu kesinlikle hissedilecektir. 1999-2001 yıllarında ben çalışırken emekli olacaktı. Neredeyse 20 sene sonra sözünü tuttu :) Kendisine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir emeklilik diliyorum...

Fehime ÖZMEN
20.02.2017 08:51:03
Öncelikle Arif Yıldırım´ı kutluyor, uzun ve sağlıklı emeklilik yaşamı dilerim. Bende Arif beyle ilgili anımı anlatmak isterim, evlenip Yenipazar´a geldiğimde Çarşamba günleri eşim Ergün ÖZMEN´in Sağlık Ocağının tam karşısına gelen arzuhalci bürosunda bekliyordum, yine öyle bir çarşamba günü Batıbelenören köyü öğretmeni Fatoş hanımla otururken büroya biri geldi, kendini tanıtmadan oturdu konuştu, konuştu anlattı; o anlattı biz dinledik sonra gitti... Gittikten sonra ben Fatoş hanıma ´kimdi?´ diye sordum oda bana "kimdi?´ diye... ben Fatoş hanım tanıyor diye, Fatoş hanım da ben tanıyorum diye dinlemiştik Arif beyi :)))

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ