AŞAĞIÇAYLI KÖYÜ´NÜN ÖRNEK İNSANLARI

AŞAĞIÇAYLI KÖYÜ´NÜN ÖRNEK İNSANLARI

Yenipazar´ın Aşağıçaylı Köylüleri örnek bir davranış sergileyip torunlarına yaşayan bir köy bırakmak için bir araya geldiler.

Yenipazar´ın Aşağıçaylı Köylüleri örnek bir davranış sergileyip torunlarına yaşayan bir köy bırakmak için bir araya geldiler. Karınlarını doyurabilmek için yurdun birçok yöresine dağılan Aşağıçaylı Köylüleri, yıllar sonra bir araya gelip, gelecekte yok olacak olan köylerini çocuklarına ve torunlarına yaşayan bir köy olarak bırakmaya karar verdiler. 

Zamanında çayırında kuzuların otladığı Meşem Mevkiinde mesire alanı yapan Aşağıçaylılar, Bursa Gemlik´teki Borusan A.Ş.´de çalışan İbrahim Karakaya´nın, işyerinden hibe aldığı 350 fıstık çamlarını tam bir şölen, bayram havası içinde güle oynaya diktiler. Erkeklerin bir kısmı tenekede tavuk yaparken, köyün hanımları ise ortaklaşa aldıkları bir çuval undan çoktan gözleme yapıp, mis gibi kokusunu çoktan ormana yaymışlardı.

/resimler/2019-3/24/2250041600635.jpg

 Mesire alanı düzenlenip fıstık çamları dikilince önceden hazırlanan uzuun bir bayrak direği de dikildi Meşeme. Göndere al bayrak da çekilince milli duyguları kabaran gençler hep birlikte İstiklal Marşı´nı da okumayı ihmal etmediler.

Şenlik havası Tüfekle hedefi vurma yarışmasıyla devam etti. Köyün en keskin avcısı Fahrettin Karabulut sonuncu olurken, yarışmayı Fikri Selvi ve İsmail Adıyaman kazandı. 

/resimler/2019-3/24/2313012096219.jpg

Akşama ise şölen, kesilen kuzunun kavurmasını yemekle sona ererken,gelecek yıllarda bu etkinliği geleneksel hale getirip her yıl aynı yerde daha fazla katılımla bir araya gelinme sözü verildi. 

 Haber ve fotoğraflar için İbrahim Sarıkaya, Mehmet Yılmaz ve Uğur Yılmaz´a teşekkür ederiz.



Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ