AŞAĞIÇAYLI KÖYÜ HALKI EYLEMDE

AŞAĞIÇAYLI KÖYÜ HALKI EYLEMDE

20 haneli Aşağıçayçı köyünde 8 haneye senelerce depodan su ulaşmayınca ve çözüm üretilmeyince vatandaşlar sonunda isyan etti.

 

Köyün yamaç kısmında olduğu için senelerce evlerine su gelmediği ve ihtiyaçlarını ya taşıma, ya da diğer köylülerden karşıladıklarını iddia eden vatandaşlar su deposunun önünde eylem yaptılar. Su deposunun yetersiz kalması ve eski olması nedeniyle yamaçta bulunan evlerine su gitmeyen 8 hane ellerindeki pankartlar ile eylem yaparak yetkililerden yardım istediler.

Köylüler, 35 sene önce yapılan su deposunun bu günün şartlarına yeterli olmadığını belirterek, Eski depoyu tadilat edip duruyorlar. Bu depo bizim su ihtiyacımızı karşılamıyor. Bu yamaçta su bulduk ve buraya su deposu yapılsa bütün köyün su ihtiyacı kalmayacak. Evlerimiz yamaç tepesinde olduğu için basınç yukarı su vermiyor, sadece aşağıda bulunan köylülere su gidiyor. Biz kendi cebimizden depo yaptıralım dedik, ama ona da razı gelmediler. Bizim halimiz ne olacak. Osmanlı dönemi gibi ibrikle banyo yapıyoruz” dediler.

Konu hakkında İHA muhabirine açıklamada bulunan Köy Muhtarı Saadettin Özkan, köylerinde 8 haneye suyun çıkmadığı ve deponun çürük ve eski olduğunu belirtti. Özkan, Mevcut eski deponun çürük olmasına rağmen tekrar tadilat oldu. Vatandaş bu eski depoyu istemeyip yeni depo istediğinden dolayı maalesef vatandaşın dileği kabul olmadı. Vatandaşlar bana baskı yapıyor. Yüksek mercilerden ben bunun çözümünü istiyorum” dedi. 

Kaynak: (İHA - ÖZLEM ÖZMEN) 



Bilecik

16.04.2024

  • İMSAK 04:43
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 16:48
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:11

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ