AŞIK ZİYA VAR BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

AŞIK ZİYA VAR BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

Yenipazarlı Aşık Ziya Var, 20.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışmasında "Bilecik Sevdası" isimli şiiri 1´incilik kazandı.

Yenipazarlı Aşık Ziya Var, 20´inci Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışmasında "Bilecik Sevdası" isimli şiiri 1´incilik kazandı. Hikmet Okuyar, Aşık Ziya Var için kendi sayfasında şöyle diyor:

"BİLECİK SEVDASI Muhteşemliği ve Aşık Ziya Var...  

"Okuma Seferberliği" etkinliklerine "Okuyar"  diyerek doğrudan yüzdeyüz katkı adına Şebinkarahisar Köprübaşı Bağlar içinde süper kaynak eser proje çalışması olarak özenle hazırlanan tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdasına KAYNAK oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması´nda; Bilecik Sevdası / Aşık Ziya Var Şiiri ile 2016, "Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü" kazanan Bilecikli Aşık, Ozan, Şair, Müzisyen, Bestekar, Şiir Yorumcusu THM Sanatçısı, Şebingülü Dostu, Aşık Ziya Var; 20´inci Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması Sonunda yapılan değerlendirme sonunda da Bilecik ilçelerindeki ve Türkiye genelindeki tanıtım turizm kültür sanat etkinlikleri ile; 2017, "Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü" kazandı. Önceden planlanmış proğramları nedeniyle Şebinkarahisar´da teslim edilemeyen ödül; uygun zemin ve zamanda Ödül Şeref Serlevhası, Türkiye Sevdası Şair Kalemi ve çamsakızı çoban armağanı ile birlikte teslim edilecek.. Tebrikler.. Teşekkürler.. Daha nice kutlu ödüllere.." 
......

/resimler/2017-5/31/1707432781946.jpg

"Çok tanınsın çok okunsun çok tavsiye edilsin dediğimiz ve abide şahsiyetlerden saydığımız şahsiyetlerden Aşık Ziya Var muhteşemliğini tanıyıp özümsemek o kadar da kolay olmadı.."

*
"Dede Korkut Ata Otağında; Şebinli Abdi Beğ, Altaylı Adsız Ata, Bakülü Bahtiyar Vahapzade, Bayburtlu Zihni, Sivaslı Veysel, Gaggoş Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Tokatlı Arif Nihat Asya, Yozgatlı Şargın Şair, Sorgunlu Durali Doğan, Reyhanülkü Ahıska, Raya Bayramova, Seadet Novruzqizi, Şiringül Musayeva, Xalide Ilyasqizi, Trabzonlu Mustafa Durmuş, Alucralı Arif Ozan, Kelkitli Dilaver Cebeci, Sakaryalı Sevim Sultan, Adanalı Harika Şair, Sivaslı Kenan Çarboğa, Kırşehirli Zübeyde Gökbulut, Artvinli Obalı, Müzeyyen Keskin, D?st?gül Zamanlı ile Şiir dünyası zaman tünelinde güzel sanatlar öncülüğü tanıtım turizim kültür sanat etkinlikleri konularını milli şuur uyanıklığı içinde değerlendirirken, sosyal kültürel ekonomik canlanma konularını da işledik; özel yetenekli canların bir adım öne çıkarılmasını da engin ufuklu süper paylaşımcıları da ilgi alanımıza aldık.. Kuruluş muhteşemliğinde duygulandığımız Söğüt havasında soluduğumuz bir sen bir nefes gibi Türkiye Genelinde Bilgece Bilecik özelliklerinde güzelliklerinden tanıdığımız Bilecik Kent Konseyi Başdanışmanı olmasını dilediğimiz ve sesine ses olduğumuz bir can var Marmara ile Ege ile Türkiye Sevdası ile irtibatlı Adı: Aşık Ziya Var" 

/resimler/2017-5/31/1708177626302.jpg

"AŞIK ZİYA VAR Kimdir ?

1968/Bilecik-Gölpazarı´da dünyaya geldim. İlkokulu köyüm Sorguncukahiler´de, orta ve lise tahsilimi ilçem Yenipazar´da tamamladım (1988). Babamın müzisyen olması sebebiyle küçük yaşlarda müziğe başladım. Daha ortaokul yıllarında öğretmenlerimin benim için almış oldukları bağlamayla tanıştım ve okul müdürümün "Bundan böyle sen Aşık Ziya´sın" diyerek mahlasımı da almış oldum. Sosyal Bigler ve Edebiyat bölümünde okumam sebebiyle şiir ve edebiyatta, müzikle eş değerde o yıllarda hayatıma girdi. Yaklaşık olarak otuz yıldır şiir ve edebiyatın içindeyim. Şiirlerimi "Hasret Koydum Adını" kitabımda topladım ve pek yakında çıkacak olan öykü kitabım da basım aşamasındadır.

Kendime ve başka söz yazarı dostlarıma ait kırka yakın bestem de mevcuttur.
Eserlerim bir çok Edebiyat dergisi, web sitesi,gazete ve antolojilerde yer almıştır.(Avrasya Şairleri Antolojisi,100.Yılda Atatürk ve Çanakkale Antolojisi, Çed.Şairlerden Bir Demet Seçkisi,Siyşad Şairler Seçkisi 8-9 Antolojisi,Azerbaycan Turana Açılan Könüller Antolojisi,Azerbaycan Ateş Antolojisi,Adana Haber Postası Gazetesi HAFTANIN ŞAİRİ,Yenipazarın Sesi Gazetesi başarı haberlerim..vb.´´ BİLECİK SEVDASI ´´adlı şiirim Türkiye genelinde geleneksel olarak düzenlenen 19.Hikmet Okuyar Şiir yarışması sonunda 2016, Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır.
*
Şiir ve Edebiyatın yanı sıra Ozan kimliğimle bir çok kültürel etkinliklerde sahne almaktayım.Aynı zamanda 2011 de başladığım´´Aşık Ziya İle Gönülden Nağmeler´´radyo programım memleketimin Yerel radyosu´´Radyo Yenipazar´´da hala devam etmektedir.
*
"Razıysan Eğer-Sırası Sende" adlı şiirim Azerbaycan´lı büyük bestekar Hüseyn Sözlü tarafından bestelenmiş ve Azerbaycan´lı sanatçılar tarafından söylenmektedir.
Kendi bestelerimden oluşan bir albüm çalışması devam etmekte olup pek yakında müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor.
*
Şiir ve edebiyat up uzun bir yoldur,müzik ise bu yolda seven gönüllere bir köprüdür ben de kendimi bu yolda sevgiye adamış bir halk ve hak aşığıyım...tüm seven yüreklere muhabbetlerimle saygı ve sevgiler... Aşık Ziya Var."

* * *
Bilecikli Güzel Sanatlar Öncüsü Ünlü Bilecik Sevdası Şairi, Aşık Ziya Var tarafından yayın hazırlıkları sürdürülen Bilecik Sevdası tanıtım sayfalarında yayınlanacak bir şaheser daha hayranlarla bir vesileyle buluşsun okunsun paylaşılsın istedim.. Eseri; Aşık Ziya Var imzasıyla Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında paylaşmak da bizim için övünç kaynağı olacaktır..
*
Hikmet Okuyar
Şüsiyad Başkanı
Dağların ve Çobanların Şairi
Atatürk Evi veMüzesi Bahçesi / ŞEBİNKARAHİSAR
........


TARİHİYLE VE KÜLTÜRÜYLE
SEVDAM BİLECİK.. / Aşık Ziya Var
*
Türk oğlu Türktür O, Oğuz´dur soyu
Bozoklar´dan Gün Han Kayı´dır boyu
Ertuğrul Gazi´nin cenk fetih toyu
Kuruluşun yurdu şanlı BİLECİK...
*
Yüce Osmanlı´yı var eden toprak
Tarihe kök saldı yeşerdi yaprak
Semalarından hiç inmedi bayrak
Kurtuluşun şehri şanlı BİLECİK...
*
Kıyı sınırıyla dörttür bölgesi
Birbirinden güzel yedi ilçesi
Ünlüdür seramik mermer çinisi
Sanatın başkenti şanlı BİLECİK...
*
İnsanları sıcak yiğit ve merttir
Kışları çok soğuk ayaz ve serttir
Davası birlik ve beraberliktir
Ahilerin yurdu şanlı BİLECİK...
*
Yenipazar kanyon ve şelalesi
Gölpazarı meşhur hor hor çeşmesi
Söğüt´te Ertuğrul Gazi türbesi
Kültür hazinesi şanlı BİLECİK...
*
Osmaneli ahşap kerpiç evleri
Pazaryeri´nin kil ve çömlekleri
İnhisar kalesi,nar bahçeleri
Görmeye değer yer şanlı BİLECİK...
*
Bozüyük´te Metris Tepe Anıtı
Burda yatıyor bir devrin kanıtı
Gelip görmeyen ne bilsin yanıtı
Destan yazılan yer şanlı BİLECİK...
*
Ünlüdür kirazı, narı, ayvası..
Erişte çorbası, keşli mantısı
Bıldırcın kebabı, büzme tatlısı
Bereket sofrası şanlı BİLECİK...
*
Aşık Ziya der ki yazmakla bitmez
Gezip görmeyince okumak yetmez
Bir gelen bir daha geriye gitmez
Her köşesi cenet şanlı BİLECİK...
*
Aşık Ziya Var
Yenipazar / BİLECİK

 /resimler/2017-5/31/1709219502651.jpg

/resimler/2017-5/31/1712134037200.jpg

Her başarılı erkeğin ardında mutlaka bir kadın vardır. Aşık Ziya Var´ın ilham kaynağı olan da sevgili eşi Hatiyce Var her zaman her koşulda yanıbaşında en büyük destekleyicisidir.

Başarılarının devamını dileriz Aşık Ziya Var hemşerimiz. 



Ziya Var
31.05.2017 18:50:05
Sanat Edebiyat ve Şiir alanlarındaki başarılarımı her zaman haber yaparak benden desteklerini esirgemeyen ve sesimi memleketime duyuran değerli dostum Yenipazarın Sesi Gazetesi Editörü sevgili Ergün Özmen´e çok teşekkür ederim...2016 da´´BİLECİK SEVDASI´´Şiirimle 19.Hikmet Okuyar birincilik ödülümün ardından bu yıl´´SEVDAM BİLECİK´´şiirimle 2017 ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ´ne layık görülmem beni ziyadesiyle mutlu etti...başarılarımı siz çok kıymetli hemşerilerimle paylaşmak onur verici...sizlerim manevi destekleri memeleketimiz adına bana daha büyük eserler ve başarılar getirecektir...dost yüreklerinize selam sevgi ve muhabbetlerimle...Aşık Ziya Var.

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ