BAŞKAN İLHAN ÖZDEN: "HER ZAMAN ÇALIŞANIN YANINDA OLACAĞIM"

BAŞKAN İLHAN ÖZDEN:

Yenipazar Belediyesi ile Türk-Yerel Hizmet Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesiyle (SDS) memurlara aylık 350 TL SDS tazminatı ödenecek.

Yenipazar Belediyesi ile Türk-Yerel Hizmet Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesiyle (SDS) memurlara aylık 350 TL SDS tazminatı ödenecek.

Yenipazar Belediye tarihinde ilkleri yapmaya devam eden Belediye Başkanı İlhan Özden yeni bir uygulamaya daha başladı. Türk-Yerel Hizmet Sen ile sosyal denge sözleşmesi için anlaşarak memur personeline maaşa ek olarak aylık 350 TL tazminat ödenmesini sağladı.

Yenipazar Belediye Başkanlığında atılan imzaların ardından başkan İlhan Özden " Hakkın, adaletin ve çalışanın yanında olmaya devam edeceğim, hayırlı olsun." Dedi.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun ?Mahalli İdarelerde Sözleşme İmzalanması? başlıklı 32 nci maddesinde ?27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 15 inci maddesi hükümleri çerçevesinde sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince, il özel idaresinde valinin teklifi üzerine il genel meclisince karar verilmesi halinde, sözleşme döneminde verilecek sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek üzere ilgili mahalli idarede en çok üyeye sahip sendikanın genel başkanı veya sendika yönetim kurulu tarafından yetkilendirilecek bir temsilcisi ile belediyelerde belediye başkanı, il özel idaresinde vali arasında toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasını izleyen üç ay içerisinde sözleşme yapılabilir?? Hükmü gereğince; 01.08.2017 tarihli Meclis toplantısında karar verilen Belediye memurlarımıza net 350,00.-TL. Sosyal Denge Tazminatı ödemesi sözleşmesi Türk Yerel Hizmet Sen Eskişehir Başkanı Hasan Hüseyin UYGUN ile Belediye Başkanımız İlhan ÖZDEN arasında 11.08.2017 tarihinde imzalandı. Kanun Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilk kez Yenipazar Belediyesinde çalışan memurlara böyle bir hak verilmesi Yenipazar Belediyesi memurları arasında büyük memnuniyet yarattı. Konu hakkında Belediye Başkanımız İlhan ÖZDEN ?İmkanlarımız ölçüsünde her zaman hakkın adaletin ve çalışanın yanında olduğunu ifade etmiş? Şube Başkanı Hasan Hüseyin UYGUN ise ?Hak ve adalet dağıtan bir Belediye Başkanı ile sözleşme imzaladığım için guruluyum şahsım ve Kamu Sen adına teşekkür ederim? dedi. Verilen bu hakkın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

İlhan ÖZDEN
Yenipazar Belediye Başkanı



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ