BAŞKAN ÖZDEN 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

BAŞKAN ÖZDEN 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN ´18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü´ nedeniyle mesaj yayımladı

Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN´ in "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü´´ mesajı.
Çanakkale´de Mustafa Kemal ATATÜRK komutasında Vatan için ölme emrini seve seve alacak, Türk Ordusu bekliyordu. İşgal ordularının ilk top atışlarında silahlarını bırakıp kaçacak dedikleri, onları bekleyen bu şanlı ordu; Dünya tarihinin gidişini değiştirecek yurt savunmasını 18 Mart 1915 tarihinde başlattığında herkes bilmeliydi ki bu Vatanın Kartalları ayağa kalkmış kılıcını çekmişti, Türk evlatlarına çektiği kılıcı kullanmadan kınına sokmak yakışmazdı?Tarihin her evresinde barışı, adaleti ilke yapmış, anlayışla, sevecenlikle yaşayan, paylaşmayı bilen bu toprakların yavruları, Önderini yalnız bırakamazdı, bırakmadı da, giriştiği mücadeleler ile de tarihte rastlanmayan bir destan yazdı. ?Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz? diyen büyük bir insan ve bu buyruğa kendi andı gibi uyan hangi ulus vardır ki, kanlarıyla böylesi bir destan yazabilsinler.Yazılan bu destanda Çanakkale´yi ele geçirmek isteyenlere Türk ulusunun 18 Mart 1915´te attığı tokatın sesi AY´da YILDIZ´larda yankılandı.
Çanakkale Zaferini, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale´nin sularında, Conkbayırı´nda ve Anafartalar´da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır. Mustafa Kemal´in Anafartalar tepesinde yaktığı zafer meşalesi, Kurtuluş savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır.

Çanakkale, bir ölüm kalım savaşıydı.
Çanakkale, bir saldırıya karşı, etten ve kemikten bir savunmaydı.
Ülkenin her köşesinden, dağ başlarından, köylerden kopup gelen çocuk yaşta gençlerin, ana kuzularının aslana dönüştüğü yerin adıydı Çanakkale.
Aziz Şehitlerimiz,
Temiz kanlarınız ile suladığınız vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Emanetinizin bekçisiyiz. Bu duygu, düşünceler ve 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu topraklara akıtarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, tarihi boyunca topraklarına her zaman sahip çıkan yüce ulusuma şükranlarımı sunarım



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ