BAŞKAN ÖZDEN AÇIKLADI: SOKAK İSİMLERİ DEĞİŞMEDİ

BAŞKAN ÖZDEN AÇIKLADI: SOKAK İSİMLERİ DEĞİŞMEDİ

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, gazetemize açıklama göndererek, "Sokak isimleri değişmedi" dedi.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, gazetemize açıklama göndererek, Sokak isimlerinde değişiklik yapılmadığını söyledi. Özden yaptığı açıklamada: 

"Basında Cadde ve Sokak isimlerinin değiştirildiği ile ilgili olarak yapılan habere ilişkin düzeltme yapma gereği duyulmuştur.

          Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Veri Üretimi ve Yaygınlaştırılması projesi kapsamında yapılan saha çalışmalarında sözleşme ve yönetmelik esaslarına göre numarataj güncelleme, Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT)entegrasyon işlemleri yapılmıştır. Ulusal Adres Veri Tabanında değişmesi silinmesi, eklenmesi gereken bileşenler belirlenmiş olup ilçemizin sağlıklı bir Adres Kayıt Sistemine Kavuşması için yetkililer tarafından Belediyemizden bu eksikliklerin giderilmesi ve yanlışlıkların düzeltilmesi istenmiştir. Belediyemizce imar durumuna uygun olarak yapılan çevre düzenlemeleri kapsamında yeni oluşan sokaklara isim verilmesi zorunluluğu meydana gelmiştir. Bu kapsamda Belediye meclisimizin 03/01/2017 tarih ve 03 karar numarası ile cadde ve sokaklara isimler verilerek yasa gereği mülki idare amirliği onayı ile yürürlüğe girmiştir.

      İlçemizde bulunan CUMHURİYET MEYDANI´nın ismi değiştirilmemiş Meydanımızın ismi yine CUMHURİYET MEYDANI olarak kalmıştır. Sadece numarataj işlemlerinin daha sağlıklı bir şekilde yenilenmesi için meydanın dışında kalan cadde ATATÜRK CADDESİ olarak isimlendirilmiştir. PARK SOKAK´ın ise sadece sözde verilen bir isim olduğu yasanın uygun maddesine göre isimlendirilmediğinden dolayı yine proje kapsamında bizden istenen bir eksikliği tamamlamak adına isimlendirilmiştir. Daha önce verilen isimlerle ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

     Kamuoyuna saygı ile duyurulur." dedi.

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ