BEBKA’DAN YENİPAZAR’A MÜJDELİ HABER

BEBKA’DAN YENİPAZAR’A MÜJDELİ HABER

Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Fizibilite Desteği Programı kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ''Yenipazar Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Kurulması İçin Fizibilite Raporu Hazırlanması'' projesinin destek görmeye hak kazandığı bildirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yenipazar ilçesinde bölgenin tanıtım ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi ve hizmet kapasitesinin arttırılması için kurulması planlanan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) fizibilite çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Fizibilite çalışmasıyla bölgenin hayvansal üretim potansiyelinin ve hayvansal üretimden elde ettiği gelirin belirlenmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Bölgede yapılacak maksimum yatırımlar sonucunda ortaya çıkabilecek atık miktarı belirlenecek. Bertaraf alan ve yöntemler tespit edilecek. Hayvansal üretimde inşa edilecek gübre depoları, yüzey sularından, içme ve kullanma suyu temin edilen yer altı su kuyularından, göl ve benzeri su kaynaklarından, su havzalarından, yerleşim yerlerinden, sulama ve drenaj kanallarından, petrol ve doğal gaz boru hatlarından mevzuatlarla belirlenmiş uzaklıkta olup olmadığı incelenecek. Bölgeye yatırım yapabilecek potansiyel yatırımcılar araştırılarak, bölgenin mevcut durum analizi yapılacak.''

Proje ortağının İl Özel İdaresi olduğu ve eş finansman desteği sağladığı belirtilen açıklamada, ''Hayvancılık OSB'nin kurulması ile yatırımcı işletmelerin bölgede yatırım yapma isteklerinin artmasına, Bölgede hali hazırda bulunan hayvancılık işletmelerinin büyümek için aradığı alanın oluşturulması Bölge halkı için işsizlik oranının düşürülmesi, bölge kalkınmasına destek olunması ve göçü minimize edilmesiyle beraber düzenli bir şehir planlamasının yapılması beklenen sonuçlar arasındadır.'' ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

Editör: Ergün Özmen
WhatsApp Hattı: 0532 787 24 61
 



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ