BELEDİYE YENİDEN SAHALARA MI İNİYOR?

BELEDİYE YENİDEN SAHALARA MI İNİYOR?

Yenipazar Belediyesi özel halk otobüs sahiplerini uyardı!

Eskiden Yenipazar Belediyesi bünyesinde çalışan özel halk otobüslerinin kaptanları ve yardımcıları, tertemiz tektip gömlek ve kravatlarıyla çevrede parmakla gösterilecek kadar gösterişli, Gölpazarı´na gidecek yolcuların bile Yenipazar otobüslerini tercih sebebiydi. Tüm ülkede toplu taşıma araçlarında bile sigara serbest iken bizim otobüslerimizde yolcuların sağlığı için yasaklanmıştı. Yolcuların otobüsler hakkındaki her şikayet değerlendirilir, Belediye tarafından kurallara uymadığı kesinleşen otobüs sahibine ceza yazılırdı. Böylece her otobüs sahibi kendi kendini denetler, ceza yememek için kurallara uyarak yolcuların rahatını sağlardı. Daha sonra bu uygulamadan dönüldü, Belediye yolcu otobüslerini sattı, denetimden de çekilmiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanlığı´na yapılan şikayetlerde otobüslerin yolcu olmadığı gerekçesiyle sefere gitmediği konusunda yakınmalar olunca Belediye Meclisi Kararıyla, özel halk otobüs sahiplerine birer uyarı yazısı gönderilerek, yurttaşların seyehat özgürlüklerinin kısıtlanmaması konusunda uyardı. Ulaştırma Bakanlığı´nın bazı belgeleri Belediyelerin onayı olmadan otobüslerin sefer yapamayacağı hatırlatılarak yurttaşların mağdur edilmemesi için her türlü tedbiri alacakları belirtildi. Bu da acaba Yenipazar Belediyesi yeniden otobüs alıp seferlere mi çıkacak? Sorusunu akla getiriyor.

Öte yandan konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, şunları söyledi: 

"Vatandaşlarımızdan bir takım şikayetlerin geldiği, seferlere düzgün gidilmediği ihbar ve şikayetleri için Belediye Meclis´imiz tarafından görüş ve fikir alışverişinde bulunulduğu, sefere gidilmemesi durumlarıyla ilgili bu gerekli araştırmaların yapıldığı, vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi toplu taşıma işi yapan taşıt sahiplerinin uyarılmasına karar verildiği, yine vatandaşlarımızı mağdur etmeme konusunda ciddi kararlı olduğumuzu, bunun içinde gerekli tedbirleri alacağımızın bilinmesini istiyoruz." 

/resimler/2017-1/28/1912544739957.jpg 



Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ