BELEDİYE BAŞKANI İLHAN ÖZDEN`İN 19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI İLHAN ÖZDEN`İN 19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA  GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanı Sayın İlhan ÖZDEN'in 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesaj:

Milli uyanışımızın sembolü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, büyük bir sevinç ve coşku içerisinde kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı'mızın başlangıcı olması açısından büyük önem taşıyan ve milletimizin bağımsızlık yolunda ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919 tarihi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, inancının ve sevgisinin bir göstergesi olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; 19 Mayıs 1919'da başlayan, Yüce Milletimizin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekûn bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi sonunda kurulmuştur. 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve kahraman milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. İlk adımı 19 Mayıs 1919'da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Milleti, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış ve bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. 
Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz yarınlarımızın teminatıdır. Büyük Önder Atatürk'ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk Gençliği; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata'sının emaneti olan cumhuriyete sahip çıkacak, O'nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.                        

                                                                                                                                                        İlhan ÖZDEN

Yenipazar Belediye Başkanı



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ