BELEDİYEDEN CENAZE VE DEFİN İŞLERİNDE YENİ UYGULAMA

BELEDİYEDEN CENAZE VE DEFİN İŞLERİNDE YENİ UYGULAMA

Belediye cenaze ve defin işlerinde bir takım yenilikler yaptı.

Yenipazar Belediyesi cenaze ve defin işlerinde bir takım yenilikler yaptığını duyurdu. Yenipazar Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Belediyemiz acılı günlerinizde acınıza ortak olarak yükünüzü bir nebze hafifletmek adına cenaze ve defin işlerinde bir takım yenilikler yapılmasını uygun bulmuştur.

2014 yılında cenaze yıkama yerinin, düğün salonu mutfağından çıkartılarak yeni cenaze yıkama yeri yapılmasıyla başlayan cenaze hizmetlerindeki yeniliklerimiz yeni yapılan cenaze yerine klima takılarak özellikle yaz aylarında cenazelerin sıcaktan etkilenmesi ortadan kaldırılmıştır.

Belediyemizde geçen dönemden kalan tek cenaze nakil aracının bulunmasından dolayı, birden fazla cenaze olma durumunda vatandaşımızın sıkıntısını ortadan kaldırmak için ikinci bir cenaze nakil aracı temin edilerek bu sıkıntı ortadan kaldırılmıştır. Ayrıca özellikle kırsal bölgede hizmet verecek olan seyyar morglu ? klimalı cenaze yıkama aracıda cenaze hizmetlerimize dâhil edilerek köylerimizin de cenaze yıkamada çekilen sıkıntı (cenaze yıkanacak yerin iplerle, halı kilimle örtülerek cenazenin görünmesini engellemeye yönelik uğraş ve yıkamada kullanılacak suyun kazanlarla ısıtılmasından dolayı verilen telaş) ortadan kaldırılmıştır.

Cenazesi olan Vatandaşlarımızın bu acılı gününde cenazenin defne hazırlanmasında kullanılacak bütün yıkama gereçleri ve kefen takımları Bay ve Bayan olarak ayrı ayrı hazırlanarak gerek merkezde bulunan cenaze yıkama yerine gerekse seyyar cenaze yıkama aracına konulmuştur. Bunun yanı sıra cenaze günü cenaze evinin bahçesine taziye çadırı kurularak Belediyemiz tarafından taziyeye gelen misafirlere çay ikramı yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza da bu hizmetlerimiz ücretsiz sunulmaktadır.


HER ŞEY YENİPAZAR VE HALKIMIZ İÇİN


İlhan ÖZDEN
Yenipazar Belediye Başkanı



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ