BİLECİK`TEKİ ÖĞRETMEN AÇIĞI YÜZDE 22

BİLECİK`TEKİ ÖĞRETMEN AÇIĞI YÜZDE 22

BİLECİK`TEKİ ÖĞRETMEN AÇIĞI YÜZDE 22

 En çok hangi branşa ihtiyaç var ?

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, eğitimde önemli bir yaraya parmak basarak Bilecik`teki öğretmen açığını gündeme getirdi. Açığın yüzde 22 olduğunu kaydeden Yel, en çok da Rehber Öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yel açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER basının karşısına her çıktığında eline tutuşturulan kâğıtlardan okuduğu rakamlarla öğretmen açığının hızla kapandığını, yaptıkları atamalarla öğretmen ihtiyacının azaldığını buna karşılık uyguladıkları doğru politikalarla norm kadro fazlası öğretmenleri dengeli bir şekilde dağıtarak norm kadro fazlası problemini de çözdüklerini ifade ediyor.

Hâlbuki Milli Eğitim Bakanlığı Yönetim Bilgi Sistemi (MEBBİS)?den aldığımız veriler Sayın Bakanın ya doğru söylemediğini ya da yanıltıldığını gösteriyor. Bakanlığın resmi rakamlarına göre Bilecik ilinde görev yapması gereken öğretmen normu 2445 olması gerekirken hali hazırda görev yapan öğretmen sayısının 1922 yani öğretmen eksiği 530?dur. Bir başka deyişle ilimizde öğretmen açığı %22?dir.

Aşağıda norm kadro açığı olan yani açık bulunan branşlardan eksik sayısı 10 ve 10?nun üzerinde olan branşları ve norm kadro fazlası olan branşları iki ayrı tablo halinde verdik.

Tablolar dikkatlice incelendiğinde durumun hiçte Sayın Bakanın çizdiği pembe tablolardaki gibi olmadığı ve Türkiye?nin batısında bir il olan Bilecik?te bile ciddi sayıda bir öğretmen açığı olduğu görülecektir.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında birçok okulumuzda birçok branşta ders, atanamayan öğretmenler ya da öğretmen olmadığı halde işsiz kaldığı için ücretli öğretmenliğe muhtaç duruma düşmüş üniversite mezunu gençler tarafından ücret karşılığı doldurulmaktadır. İnhisar ilçemizde bir tane bile kadrolu sınıf öğretmeni bulunmamakta, İnhisar Atatürk İlkokulunda dersler ücretli öğretmenlerle doldurulmaya çalışılmaktadır.

Buradan Sayın Bakana ve yetkililere sesleniyoruz. Basının karşısına çıkıp elinize tutuşturulan kâğıtlardan, yalan yanlış rakamları okuyup kamuoyunu yanıltmaya çalışacağınıza atama bekleyen binlerce öğretmenin atamasının yapılabilmesi için çare üretin. Ataması yapılmayan öğretmenler sizden Şubat ayında atama yapmanızı bekliyor. Beklentilere karşılık verin."

Haber11



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ