´BU YOLLARA ACİLEN BAKILMALI!´

´BU YOLLARA ACİLEN BAKILMALI!´

2015 yılı il koordinasyon kurulu son toplantısına katılan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar-İnhisar ilçe bağlantı yolunu gündeme getirdi.

2015 yılı il koordinasyon kurulu son toplantısına katılan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar-İnhisar ilçe bağlantı yolunu gündeme getirdi. Yenipazar´ın İnhisar ve Eskişehir ile bağlantısı sağlayan yolun çok kötü durumda olduğunu ifade eden Başkan Özden, 2009 yılından beri asfalt yapılmayan yolun kış aylarında kullanılamaz hale geleceğini söyledi. 

Ayrıca Gökçeözü Köyü´nden Yenipazar´a taşımalı eğitimin yapıldığı Gökçeözü-Olucak yolunun da harap durumda olduğunu kaydeden Başkan Özden,"Bu yollara acilen bakılmalı. Kışın yağışlarla birlikte çocuklarımız bu yollarda perişan olacaklar. Araçlarımız yağmur yağdığında içinden çıkılmıyor. Bu iki yolumuzun çok acil bakıma ihtiyacı var. Programa alınıp yapılması büyük önem arz ediyor" dedi.

 /resimler/2015-10/16/1600369665820.jpg

2015 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4. toplantısı yapıldı. Toplantı, Vali Ahmet Hamdi Nayir´in başkanlığında geçtiğimiz Perşembe günü yapıldı. İlimizdeki yatırımcı kuruluşların çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiği toplantıda söz alan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant´a ve Vali Ahmet Hamdi Nayir´e taleplerini iletti. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant´ın sunumunun ardından Yenipazar-İnhisar ilçe bağlantı yolunu gündeme getiren Başkan Özden,2009 yılından beri asfalt yapılmayan yolun kış aylarında kullanılamaz hale geleceğini söyledi. 

Ayrıca Gökçeözü Köyü´nden Yenipazar´a taşımalı eğitimin yapıldığı Gökçeözü-Olucak yolunun da harap durumda olduğunu kaydeden Başkan Özden,"Bu iki yolumuzun çok acil bakıma ihtiyacı var. Programa alınıp yapılması büyük önem arz ediyor" dedi. 

Yolların durumuyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Özden şöyle konuştu:

"Yenipazar-Eskişehir yolunun Karayollarına devredilmesi konusu 2009 yılından beri gündemde. En son Köylere Hizmet Götürme Birliği´nce bu yola bakım yapıldı ve daha sonra bu yola bakım yapılmadı. 

´BIRAKIN ARAÇLA GİTMEYİ YÜRÜYEREK BİLE ÇIKILMAZ´

2011 yılında 242 bin liralık bir ödenek ayrıldı, ben o dönemde Yenipazar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği saymanıydım. Karayollarına devredilecek diye bu ödenek sayın valimizin onayıyla köylere parke taşına çevrildi. Bir daha da bu yol üzerinde küçük çaplı onarımlar haricinde başka bir çalışma yapılmadı. Asfalt veya sathi kaplama dahi olmadı. Bu yol bizim Bilecik ile Eskişehir ili bağlantı yolumuz. Ayrıca Yenipazar´dan İnhisar´a bağlantı yolumuz, bizim her gün üç aracımız bu yoldan Eskişehir´e taşımacılık yapıyor. En azından 100 araç Eskişehir ile ticari ilişkilerde bulunuyor. Bu yolun mevcut durumu çok kötü. Bu yol üzerinde herhangi bir çalışma yapılacak mı? Eğer bu yol bu şekilde durursa yağmur yağdığında bırakın araçla gitmeyi yürüyerek bile çıkılmaz. Acilen bakım onarıma ihtiyaç var. 

´ACİL BAKIMA İHTİYAÇ VAR´

Diğer bir yolumuz ise Gölpazarı ilçesine bağlı Gökçeözü Köyü yolumuz. Taşımalı eğitim sistemiyle buradaki öğrenciler Yenipazar´a taşınıyor. Biz belediyemizin ulaştırma şirketiyle bu taşımayı yapıyoruz. Ancak ödenek ayrımında bu yolun asfalt olduğu bildirilmiş Milli Eğitim´e. Dolayısıyla asfalt yol üzerinden ödenek ayrılarak bu yol ihale edildi. Ödenek farklılıkları olduğundan dile getirmiyorum, bu yolda yine Eskişehir yolu gibi. Araçlarımız yağmur yağdığında içinden çıkılmıyor. Bu iki yolumuzun çok acil bakıma ihtiyacı var. Programa alınıp yapılması büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.  

Başkan Özden´in konuşmasının ardından konuya ilişkin bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, iki yolla ilgili de bilgi sahibi olduklarını ifade etti. Yenipazar-İnhisar yolunun Özel İdare kaynaklarıyla yapılmasının mümkün olmadığını belirten Nalbant, Gökçeözü köy yolunun ise programa alındığını belirtti. 

/resimler/2015-10/16/1600582466769.jpg

´SORUN OLMAYA DEVAM EDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR´

Nalbant konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Yenipazar ile İnhisar´ı bağlayan yola 2009 yılından beri yeni bir asfalt yapılmadı. Her seferinde bunu Karayolları Bölge Müdürlüğümüze devretmek için uğraştık. Bakanlıkla görüşüldü. 

Bizim bütçemizi aşan bir maliyet var. Biz ilçeye harcadığımız tüm ödenekleri 10 yıl biriktirsek bunu yapabilecek kapasitemiz yok. Bizde geçici çözümlerle uğraşıyoruz. İki ilçe arasındaki yol kaynak bulamadığımız sürece daha da sorun olmaya devam edecek gibi görünüyor. 10 milyonun üzerinde bir maliyet var" dedi.

´ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞALIM´

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise Karayolları´na devredilmek istenen Yenipazar-İnhisar yoluyla ilgili Bakanlıkla gerçekleştirdikleri görüşmeden bahsetti. Milletvekili ile birlikte Bakanlığa gittiklerini kaydeden Vali Nayir,"Bizzat Bakanlığa giderek görüştük. Milletvekilimizle beraber bu yolun önemini söyledik. Hatta bu yolun karşılığında bizde Karayollarına ait yollardan alabiliriz teklifini yaptık" dedi.

Görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığını ifade eden Vali Nayir,"Önlem almaya çalışalım" diyerek sözlerine son verdi.  

Ahmet MEŞE - Sakarya Gazetesi



KAMİL CENK
27.10.2015 08:16:21
SAYIN BAŞKAN SEN ONCE MERKEZDEKI CUKURLARI DOLDUR SONRA O YOLLARA LAF SOYLE MERKEZDE YOLLAR MEZAR GIBI HER BAŞLADYIN İŞ AYNI SENINNNN

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ