ÇALIŞKAN KÜKÜRT GENÇLERİ

ÇALIŞKAN KÜKÜRT GENÇLERİ

Kükürtlü gençler bir araya gelerek köylerini kalkındırmak için sosyal medyada köy ürünlerini satışa çıkardılar.

 

/resimler/2018-3/10/1437150262639.jpg

Bilindiği gibi son 40 yıldan bu yana köyden kente göçün en yoğun yaşandığı yerlerden birisi de Yenipazar´dır. Bu göç yoğunluğundan en çok nasibini alan köylerin başında da Kükürt geliyor. Son yıllarda başta Şen Piliç olmak üzere bölgemizde açılan tavuk çiftlikleri köyden göçen gençlerin çoğunu geri getirdi.

/resimler/2018-3/10/1435239010447.jpg

Köyüne dönen gençler, anne babasının ürettiği ancak pazar bulup satamadığı organik ürünleri sosyal medyada pazarlamak için bir araya gelip hesap oluşturdular. Yurdun her köşesine kargo yoluyla ulaştırmayı planladıkları ürünlerin başında tamamen doğal yolla el emeği harcanarak üretilen, her derde deva, vitamin deposu "UHUD"u, elleriyle tek tek dikenlerin içinden topladıkları "KUŞBURNU" geliyor.

/resimler/2018-3/10/1436150573911.jpg

Ayrıca avluda, yol kenarlarında gezerken otlarla, akşam olunca da kümese girmeden önce kırık buğday ve arpayla beslenen köy tavuklarının organik, sarısı çok koyu renkli yumurtalarını paketli halde satmayı kararlaştırmışlar. Elbette gezen organik, tencerede kaynarken sapsarı yağı çıkan, mis gibi lezzetli köy tavuk ve horozları kesip temizleyerek satışa sunmayı düşünüyorlar. 

/resimler/2018-3/10/1437562138430.jpg

Köy gençlerinden Sinan Dönel amaçlarını şöyle özetledi: 

"Köyümüzun gençleri toplaşarak köyümüze katki saglamak, geleneklerimizi ve üretilen geleneksel tatları organik olarak hem satmak hem bu sayede tanıtım yapmak, ileriye dönük daha iyi şeyler yaparak sosyal medyada paylaşmak istiyoruz. Sayfamızı instagram ve facebook üzerinden reklamlarla tanıtmak ve daha fazla insanımıza ulaşmak istiyoruz.

Organik ortamlarında yetişen mis gibi taze ürünlerimizi evlere aracısız ulaştırmak, tarihi dokusu, kendine has gelenekleri ile buram buram memleket kokan köyümüzü ayaginiza getiriyoruz." dedi. 

Girişimci Kükürt Köyü gençlerinin bu çabasını kutluyor ve olumlu sonuçlanarak diğer köylere de örnek olmasını diliyoruz.



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ