ÇANAKKALE ZAFERİNİN BİR BENZERİ YOK

ÇANAKKALE ZAFERİNİN BİR BENZERİ YOK

Özden: "Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır." dedi


Yenipazar Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Özden´in mesajı:

"Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok, edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale´nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.
Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.
Çanakkale, geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte Millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. Bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz takdirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.´´
İlhan ÖZDEN
Yenipazar Belediye Başkanı"

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ