ÇELİKOĞLU MEZBAHASI KAPATILDI

ÇELİKOĞLU MEZBAHASI KAPATILDI

Yapılan denetimler sonucunda ilçemizde faaliyet gösteren Çelikoğlu Mezbahası kapatıldı.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, insan sağlığını tehdit eden şeylere savaş açtı. Müdürlük, 5 ilçedeki mezbahaları kapattı. En güzel mezbaha olan Pazaryeri Mezbahası örnek gösterildi. 
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilimiz genelinde faaliyet gösteren mezbahaların denetimi yapıldı.
 
İnşası devam eden Pazaryeri Belediyesi mezbahasına yapılan incelemeye İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Devrim Toroman ile İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş katıldı.
 
İl Müdürü Yıldız, yapılan incelemelerde ?Pazaryeri Belediyesi verilen süre içerisinde tesisini yenilemiş ve büyük bir ilerleme sağlamış, bu mezbaha ile Bozüyük Gürcanlar mezbahası modernizasyonunu büyük ölçüde tamamlandığı tespit edilmiştir.
 
Yapılan denetimler sonucunda ilimizde faaliyet gösteren Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli, Söğüt Belediye Mezbahaları ile Yenipazar´daki Çelikoğlu Mezbahası ve Bozüyük Mersu Su Ürünleri İşletme Tesisleri modernizasyon çerçevesinde verilen modernizasyon planlarında, taahhüt edilen süreler içerisinde plan ve faaliyetlere uyulmadığı, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun?Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik? hükümleri gereğince teknik, altyapı, hijyenik şartlara uygun modernizasyon yapılmadığı, azami hijyen sağlayacak tedbirler açısından ilerlemeler kaydedilmediği, gıda güvenliğinin sağlanamayacağı gerekçeleri ile faaliyetlerine son verilmiştir. Taahhütlerini yerine getirip müracaat ettiklerinde inceleme sonrası tekrar açılabileceklerdir.Erşan Et Mezbahasıda ruhsat ve onaylı olarak faaliyetine devam etmektedir. Hayvan sahipleri mutlaka hayvanlarını ilimizde şartları yerine getiren bu üç mezbahada kestirmeleri gerekmektedir. Kaçak kesimlere karşı askeri ve kolluk kuvvetlerimizle birlikte mücadele edilecek olup; cezai müeyyidesinin çok ağır olduğunu,ayrıca hayvan sahipleri, kesilen, satılan yada ölen hayvanları İl ve İlçe Müdürlüklerimize bildirerek TÜRKVET kayıt sisteminden düşürmelidirler. İlimizin ihtiyacını giderecek olması nedeniyle bu üç mezbaha sahiplerine ve Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer YALÇIN Beye şahsım ve Bilecik adına teşekkür ediyorum.? dedi.
 
Kaynak: Haber11


Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ