CHP ÖRGÜTLERİ ANKARA´DA TOPLANDI

CHP ÖRGÜTLERİ ANKARA´DA TOPLANDI

İçlerinde CHP Yenipazar İlçe Başkan Vekili Şaban Bayrakçı´nın da bulunduğu İl ve İlçe Başkanları Ankara´da toplandı.

CHP REFERANDUM STRATEJİSİNİ BELİRLEDİ

CHP İl Başkanı Metin Yaşar ile ilçe başkanları ve kadın, gençlik kolları başkanları CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun Ankara´da düzenlediği referandum toplantısına toplantıya katıldı. Tüzün,  ?Biz Bilecik olarak hazırız. Sonucun hayırlı olması için zaten çalışmalara başladık? dedi.

 

CHP  Kemal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçe başkanları ile gençlik ve kadın kollarını başkanlarını hafta sonu Ankara´da toplayarak ?tek adam? rejimi getiren referandum kampanyası sırasında izleyecekleri stratejiyi anlattı.

Ankara´daki toplantıya CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, tüm ilçe başkanları ile kadın kolları ve gençlik kolları başkanları da katıldı. CHP teşkilat başkanları toplantıyı CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile birlikte izledi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi´nde yapılan toplantıda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

SİGORTASIZ DEVLET OLMAZ

?Cumhurbaşkanının tarafsızlığı devletin sigortasının garantisidir. Bu değişiklik sigortayı devre dışı bırakıyor. Evinizde elektrik söndüğünde önce sigortaya bakarsınız. Sigortasız bir devlet olmaz.

BAYRAĞI TEMSİL EDEMEZ

Cumhurbaşkanı taraflı olduğunda bir partinin başkanı olursa cumhurun başkanı olamaz. Cumhurbaşkanı 80 milyonu temsil eder. Arabasında Türk bayrağı taşır. Başbakan, siyasi parti lideri taşıyamaz. Hiçbir siyasi partinin genel başkanı Türk bayrağını temsil edemez.

KAVGA ETMEDEN

Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olmaz, yanlıştır. Bunu anlatacaksınız, kavga etmeden anlatacaksınız. Cumhurbaşkanını illerde kim temsil edecek? Bir partinin genel başkanı olduğunda vali mi, il başkanı mı temsil edecek? Kaş yaparken göz çıkarılıyor.

Bir partinin genel başkanı Anayasa Mahkemesi´ne, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´na hakim atayamaz, bu yanlıştır. Benim tayin ettiğim hakim beni yargılayacak, bu olur mu? Dünyada hangi ülkede var? Tek kişi hükümran olamaz. Demokrasilerde denge, adalet, insan sevgisi, düşünce özgürlüğü vardır.

EV EV GEZECEĞİZ

İkna edici bir dille vatandaşlara anlatacaksınız. Bu mesele bir parti meselesi değil, adalet ve demokrasi meselesidir. Ev ev gezeceksiniz. Hepimizin sorumluluğu var.

 

CAMİ, KIŞLA VE ADLİYEYE SİYASET SOKUYORLAR

Bu düzenlemeyle camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokuyorlar. Adaletsiz bir devlet olabilir mi? Bir ülkenin başkanı, görev süresine bakmadan Meclis´in fesh etme yetkisine vicdanınız nasıl bakıyor diye sorun. Adalet mülkün temelidir. Adaletin olmadığı bir yerde devlet denilen kavram olmaz.

KAÇ YARDIMCISI OLACAK, SAYISI BİLİNMİYOR

Başkanın kaç yardımcısı olacak? Bilen var mı? Başkanın kaç yardımcısı olacak kimse bilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti bir maceraya temsil edilemez. Başkan yardımcıların nitelikleri belli mi? Belli değil. Amca çocukları, dayı çocukları olabilir. Eğitim durumu belli değil. Bunların paralarını biz vereceğiz. Bu olay bir CHP, MHP, AKP, HDP, Saadet Partisi, Vatan Partisi olayı değildir. Bu olay bir Türkiye meselesidir. Mesele vatan, demokrasi, bayrak meselesidir.

İSTEDİĞİN KADAR MALI GÖTÜR

Türkiye Büyük Millet Meclisi ne Meclisi? Güvenoyu bile istenmeyecek. Bu Meclis ikinci sınıf bir Meclis haline geliyor. Birisi kalktı yolsuzluk yaptı, yandaşa ihale verdi. Bu yeni sistemde gensoru yok. İstediğin kadar malı götür. Milletvekili sayısı 600 kişiye çıkıyor. Gensoru veremiyor, güvenoyu veremiyor. Niye Meclis´e geldiler? Her vatandaşın düşünerek sandığa gitmesi gerekiyor.

"DEMOKRASİ ASKIYA ALINIYOR"

Cumhurbaşkanı yurtdışına gitti, kim temsil edecek? Başkan yardımcısı. Milletvekili olacak mı, olmayacak. Vefat etti, kim yönetecek? Seçimle geleni baştacı yapacağız. Bu değişiklikle demokrasiyi askıya alıyorsunuz.

TÜZÜN: BİZ ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, toplantıyı değerlendirirken, Anayasa değişikliği daha Meclis´te görüşülmeden Bilecik teşkilatıyla görüş alış verişi yaptığını, teklif Meclis´ten geçtikten sonra da İl Danışma Kurulu toplantısı yaptıklarını, ilçeleri dolaştıklarını anlattı. Tüzün, ?Biz Bilecik teşkilatı olarak hazırız. Zaten çalışmalara başladık. Cumhuriyetin kazanımlarını korumak için kararlıyız. Teşkilatımızla, üyelerimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bilecik halkına güveniyoruz. Sonuç hayırlı olacak, eminiz? diye konuştu.

/resimler/2017-2/6/1243368256073.jpg

/resimler/2017-2/6/1243551676596.jpg

/resimler/2017-2/6/1244237443008.jpg



Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ