CHP BİLECİK İL BAŞKANLIĞI`NDAN AÇIKLAMA

CHP BİLECİK İL BAŞKANLIĞI`NDAN AÇIKLAMA

CHP BİLECİK İL BAŞKANLIĞI`NDAN AÇIKLAMA

Chp Bilecik İl Başkanlığı`ndan 19 Mayıs Açıklaması

AKP`nin iktidar sürecinde ve giderek artan bir biçimde, Türkiye`nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir saldırı kampanyası sürdürülmektedir.

19 Mayıs törenlerinin iptal kararı, bu bilinçli kararın bir parçasıdır.

Bu karar, Türk Gençliğine emperyalizm karşısında direnme ilhamını ve cesaretini veren, milli mücadeleye ve kuvay-ı milliye ruhuna yöneltilen bir saldırıdır.

Bu kararı alanlar bir süre önce, aslında milli mücadelenin yapılmamış olduğunu, kurtuluş savaşının  ise kurmaca olduğunu" iddia edenlerdir. Bu kararı alanların akıl hocaları, Atatürkçülüğü hakaret olarak kabul edenlerdir.

Cumhuriyetin bütün sembollerine faşist iftirasını atanlardır.

19 Mayıs Törenlerinin iptalini, incir çekirdeğini doldurmayan ve gülünç mazeretlerle izaha kalkanların zerre kadar samimi olmadıkları açıktır. Bu törenleri iptal edenlerin derdinin sadece usulle veya içerikle ilgili olmadığı herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Dayanaksız ve ikna edilicilikten uzak bu savunmaların peşine takılmak, asıl büyük oyunu gözden kaçırmaktır. Mesele törenlerin içeriğiyle yani usulle ilgili değildir. Mesele esasla ilgilidir. Bunların derdi 19 Mayıs`ın bizatihi kendisiyle ilgilidir. Amaç, Türk Halkının maneviyatını, moral değerlerini, cesaret ve kararlılığını topluca baskı altına almaktır.

Amaç, çaresizlik duygusunu bütün topluma yaymaktır.

Amaç, kendisini çaresiz hisseden, referanslarından uzaklaşmış, bağımsızlık ruhunu kaybetmiş bir toplum oluşturmaktır. Amaç, refleksleri yok edilmiş, direnemeyen, itiraz edemeyen bir toplum yaratmaktır. Çok iyi bilinmelidir ki; AKP iktidarında 29 Ekim törenlerinin yani Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptalinin ilk olmadığı gerçeği gibi, 19 Mayıs törenlerinin iptali de son olmayacaktır. Bugün; Toplumumuzu bir arada tutan bütün ortak değerlerimiz saldırı altındadır. Adalet duygumuz saldırı altındadır. Demokrasinin değerleri saldırı altındadır. Bağımsızlık bilincimiz saldırı altındadır. Beraber bir vatan kurabilmiş olma, bir devlet kurabilmiş olma güvenimiz ve cesaretimiz saldırı altındadır. Herkesi, bize dayatılan asıl büyük resmi görmeye davet ediyoruz. Herkesi, birlik sembollerimize sahip çıkmaya, bir olmaya ve baskıya direnmeye davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi halkla bütünleşerek kararlı, ilkeli mücadelesini sürdürecek ve şer güçlerinin oyunu bozacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla... AV. A.Çağatay KARAAHMET CHP BİLECİK İL BAŞKANI



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ