ÇÖLDE BİR VAHA GİBİ

ÇÖLDE BİR VAHA GİBİ

Doğubelenören Köyü bahçelerinde içilebilir tek su kaynağı "Yakışıklı Çeşmesi" ve dinlenmek için de "Yakışıklı Parkı" Çöldeki vaha gibidir.

Doğubelenören Köyü bahçelerinde içilebilir tek su kaynağı "Yakışıklı Çeşmesi" ve dinlenmek için de "Yakışıklı Parkı" Çöldeki vaha gibidir.

1981 Yılında ilk kez meyve dikmeye başladı Doğubelenörenli, "Yakışıklı" lakaplı Mehmet Özmen. Tarlaya yaptırdığı havuz kışın yağmur sularıyla dolup, yazın fidanları sulamaya yarıyordu. Herkes şaşkınlıkla izliyordu Yakışıklı´yı. Deli miydi neydi? Bu memlekette vişne, kiraz mı yetişirmiş? Boşuna çabalıyor garibim...

Aradan biraz zaman geçince fidanlar büyümeye başlayıp meyve vermeye başlayınca, Yakışıklı´nın para kazandığını gören herkes deli gibi meyve fidanı dikmeye başladı. 

Bugün bütün köylerde vişne ve kiraz başta olmak üzere ceviz bahçeleri oluştu. Selim Köyü´nde Kiraz-Vişne hali kuruldu. Her gün tonlarca kiraz satıldı, sıra vişne satışında... Yakında cevizler de satış için yerini alacak.

Doğubelenören Köyü´nde Yakışıklı Mehmet Özmen´in sağlığında durgun suya attığı taş dalga dalga yayıldı ve tüm yöremizi kapladı. İşte bu ileriyi gören adamın oğlu Osman Özmen ve torunu Mesut Özmen, Yakışıklı Mehmet Özmen´in izinden giderek, 100 dekarlık bir alana yakin bahçelerde 4 bine yakın kiraz, vişne, erik ve ceviz ağaçları var; daha kolay yoldan meyvecilik yapıp daha çok nasıl gelir elde edilire kafa yormaktadırlar.

/resimler/2019-7/6/0716497663463.jpg

Doğubelenören ve Batıbelenören köyleri arasında heryer meyve bahçesidir. Bu bahçelerde içme suyu alınabileceği tek çeşme Mehmet Özmen´in yaptığı ana yol üzerindeki "Yakışıklı Çeşmesi"dir. Osman Özmen, bu çeşmenin arkasına yaptığı "Yakışıklı Parkı", çölde bulunan bir vaha gibidir. Herkese açık bu parkta mangal yapabilmek için barbekü başta olmak üzere, masalar, koltuklar ve çevresi her türlü çiçek ve güllerle donatılmıştır. İşin ilginç tarafı bu parkta bulunan kiraz ağacının meyvesi toplanmayıp, parka dinlenmeye gelenlerin yemesi için bırakılmıştır.

/resimler/2019-7/5/2306516917730.jpg

Çöldeki vaha gibi olan Yakışıklı Çeşmesinin suyundan içip, Parkında dinlenmek isterseniz sizi bekliyorlar...

 

Editör: Ergün Özmen
WhatsApp Hattı: 0532 787 24 61

 



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ