"DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR? YARIŞMASI

Düzenlenen ?Dilimiz Kimliğimizdir? konulu Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Yarışması´nda Yenipazar Kavacık Köyü kökenli, Mustafa Acar´ın kızı Zeynep İrem Acar dereceye girdi.


Dünyanın en zengin dillerinden biri ve ulusal kimliğimizin ana unsuru olan Türkçe´mizi korumak, yaşatmak, zenginleştirmek, gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak ve Türk dilini yerinde, doğru, dil kurallarına uygun, açık ve anlaşılır olarak konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu işbirliğinde resmi ve özel bütün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak ?Dilimiz Kimliğimizdir? konulu Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Yarışması düzenlenmiştir.

Bu yarışmaya katılan Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi, Yenipazar Kavacık Köyü kökenli, Mustafa Acar´ın kızı Zeynep İrem Acar, il 3´cüsü olarak 1000 TL para ödülü ve Türk Dil Kurumu´nun Yazım Kılavuzu,Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi ile 2017 Türk Dili Yılı armağan çantası kazandı.

Okul Müdürü Murat ARICAN, Türk Dili´nin doğru kullanılmasına verdiği önem ile bu yarışmaya katılmaları konusunda öğrencileri özellikle teşvik etmiştir. Yarışmaya katılan bütün okul öğrencilerini, dereceye giren Zeynep İrem Acar´ı ve Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmenlerini kutladı.

/resimler/2017-11/30/0107334019581.jpg


Kaynak: golpazari411.com



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ