DOĞA SPORLARI İÇİN PARKURLAR BELİRLENDİ

DOĞA SPORLARI İÇİN PARKURLAR BELİRLENDİ

DOĞA SPORLARI İÇİN PARKURLAR BELİRLENDİ

"Harmankaya Doğa Sporları Şenliği" için hazırlıklar devam ediyor.

sonmezvarolu Harmankaya Kanyonu`nda, bu yıl ikincisi yapılacak "Harmankaya Doğa Sporları Şenliği" hazırlıkları kapsamında doğa sporları için parkurlar belirlendi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu yetkilisi Sönmez Erkaya ile Koç, Marmara ve Yıldız üniversitelerinden 25 kişilik heyet, kanyon alanında 22-23 Haziran`da yapılacak şenlik hazırlıkları çerçevesinde çalışma yaptı. İnhisar Kaymakamı Adem Kaya ile Harmanköy ve Çevresi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Doç. Dr. Sezgin Sarıkaya`nın da yer aldığı çalışmalarda, doğa sporları parkurları tespit edildi.

Sönmez Erkaya yaptığı açıklamada, 260 hektar alandaki kanyonun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nca Milli Parklar Kanunu hükümleri doğrultusunda koruma altına alınarak "tabiat parkı" ilan edildiğini hatırlattı. Burasının rafting, yamaç paraşütü ve dağcılık anlamında bölgenin vazgeçilmez bir alanı olduğununu belirten Erkaya, kanyonda her türlü doğa sporunun yapılabileceğini anlattı.

Erkaya, rafting veya kanyon geçişlerinde bölge halkının gösterdiği samimiyetin kendilerini cesaretlendirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bölge halkıyla doğa sporu üzerine bir çalışmamız var. Burada yeni sahalar açarak hem tırmanış hem de diğer doğa sporları bakımından insanlara doğa sevgisini kazandırmayı amaçlıyoruz. Sporun sadece salonlarda değil doğada da yapılabildiğini göstermek istiyoruz. Tüm bu güzelliklerin yanında bazı olumsuz görüntüler de var. Mermer ocakları bölgede mantar gibi bitmeye başlamış. Bu da doğaya zarar veriyor. Sürekli çalışırlarsa 10 yol sonra burada böyle güzellikler bulamazsınız."

AA



Bilecik

05.05.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ