DOĞUBELENÖREN´DE DALLARI BASTI ERİK

DOĞUBELENÖREN´DE DALLARI BASTI ERİK

Yenipazar´a bağlı Doğubelenören´de can erikleri dalları kıracak kadar verimli.

Yenipazar´a bağlı Doğubelenören´de can erikleri dalları kıracak kadar verimli. Yıllar önceleri daha Yenipazar ve çevre köyleri ticari anlamda meyvecilik bilmezken, Doğubelenören´den "Yakışıklı" lakaplı Mehmet Özmen, tarlaya sulama havuzu yaparak ilk vişne bahçesini kurdu. Elbette meyve yetiştirenler vardi heryerde ancak bireysel, çoluk çocuk yesin diye 3-5 kök değişik meyve ağaçlarıydı. Daha eskilere gidersek Kıbrıs´ın acı elmadan başka elma aklımda kalmamış. "Yakışıklı"nın başını çektiği meyvecilik bugün yöremizde geçim kaynağı halini aldı. Şimdi çocukları devam ettiriyor baba "Yakışıklı"nın meyvecilik hayallerini. "Yakışıklı Mehmet" terk edince dünyayı, "Yakışıklı Osman" bayrağı devraldı, ondan da "Yakışıklı Mesut" alacak. Meyvecilikte her türlü yeniliğin araştırmasını yapıp uyguluyorlar. 

/resimler/2018-6/13/0302291781754.jpg

Bu konuda konuşan "Yakışıklı" Osman Özmen şunları söylüyor:  

"Kara papaz eriklerimizde hasata başladık. Bu sene ilk ürünümüzü topluyoruz Allah bereket versin. Bizi bu erik cinsiyle ilk öneren Hüseyin Çelik oldu.  Araya araya fidanını İrgeler Ticaret´te Murat Turgut isimli tek kişide bulabildik. Vesile olanlara çok teşekkür ederiz.

/resimler/2018-6/13/0303003344825.jpg

Papaz (CAN) erikleri satışlarımız devam etmektedir. Manav-manav, market market kapıya kadar satışlarımız vardır. Bilecik, Eskişehir, Bolu, Adapazarı, Gemlik, Izmit ve İstanbul civarina adrese kadar tonajlı siparişler teslim ediyoruz. İletişim için Mesut Özmen´in 05354966719 numaralı telefonu 24 saat açıktır. Köyümüze, bahçemize yolu düşen herkesi erik, kiraz ve mevsimine göre olan her meyveden yemeğe davet ediyoruz." diyen Osman ve oğlu Mesut Özmen´e bol kazançlar diliyoruz. Emeklerinin karşılığını almaları hepimizi sevindirecektir.

 /resimler/2018-6/13/0305148118151.jpg

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ