DOSTUN SENİ ÇAĞIRIYOR PROJESİ

DOSTUN SENİ ÇAĞIRIYOR PROJESİ

Yenipazar Kaymakamlığı proje ekibi tarafından "Dostun Seni Çağırıyor Kitap Okuma Projesi" hazırlandı.

Yenipazar Kaymakamlığı proje ekibi tarafından "Dostun Seni Çağırıyor Kitap Okuma Projesi" hazırlandı.

Bu proje kapsamında öğrencilere kitaplar temin edilerek, okullarda okuma koçları ve gönüllü öğretmenler tarafından öğrencilerin okuma durumları takip edilmektedir.

Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç’ın girişimiyle yenipazarokuyor.com sitesi kurulmuştur. Kurulan bu sitede Yenipazar halkının ve öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığını artırmak hedeflenmektedir. Bu kapsamda sitede gönüllü öğretmenler tarafından kitaplar hakkında sorular hazırlanarak üyelerin kendilerini test etmeleri amaçlanmaktadır.

Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç’ın yenipazarokuyor.com sitesindeki yazısı :

Bütün yönleriyle düşündüğümüzde "okuma" insan yetiştirmenin ve her medeniyetin olmazsa olmazı. İnsanın kendisi, hayatı, kainatı tanımasını anlamasının keşfetmesinin, çok yönlü  gelişmesinin kısa yolu " okumak" ve " kitaplardır." İnsan kelimelerle düşünür. Ne kadar çok kelime bilirsek düşünme ufkumuz o kadar genişler, zeka seviyemiz o oranda artar. Okumak sadece kelime hazinemizi bilgi dağarcığımızı geliştirmekle kalmaz, sosyal ve kültürel yönlerimizi de geliştirir, hayal dünyamızı zenginleştirir. Tarihimizi, kültürümüzü, kimliğimizi, bizi biz yapan ve bir arada tutan değerlerimizi kitaplardan öğreniriz. Yeterki kitapların zengin dünyasından, bize kazandıracaklarından kendimizi mahrum etmeyelim. Unutmayalım ki hepimizin hayatını değiştirecek bir kitap mutlaka vardır, fakat onu okuyarak bulabiliriz.

İlçemizde hazırlanmış olan okuma projesiyle ilçemiz okullarında bulunan öğrencilerimizin düşünen ve olaylar karşısında akıl yürüten; iyiyi, doğruyu, güzeli tespit kudretinin kaynağını kendi içinde bulabilen, seçkin birer birey olarak yetiştirmeyi umut ediyorum. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.  



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ