ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI GÖLPAZARLI FATİH DÖNMEZ OLDU

ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI GÖLPAZARLI FATİH DÖNMEZ OLDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nda Müsteşar olarak görev yapan Gölpazarlı Fatih Dönmez, çalıştığı kuruma Bakan olarak getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nda Müsteşar olarak görev yapan Gölpazarlı Fatih Dönmez, çalıştığı kuruma Bakan olarak getirildi. İlk kez Gölpazar´ndan Bakan çıkması, ilçede sevinç ve heyecan yarattı. Gölpazarı´na doğal gaz gelmesini sağlayan Fatih Dönmez, Yenipazar Nüfus Müdürlüğü´nde uzun süre görev yapan Bilal Enez´in de yakın akrabası oluyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik´te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul´da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ´ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İş hayatı boyunca enerji ve Telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ´ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği´nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

4 Ocak 2008´de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK´nın üyesi olduğu ERRA´da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. ERRA´nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB´ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü.

24.12.2015 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmaktayken kurumuna Bakan olan Fatih Dönmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Baba ocağına düşen sevinç ve heyecanın görüntüleri  bilecikolay.com´dan alınmıştır. 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ