ESKİŞEHİR YOLU ÖNCELİKLİ GRUBA ALINDI

ESKİŞEHİR YOLU ÖNCELİKLİ GRUBA ALINDI

ESKİŞEHİR YOLU ÖNCELİKLİ GRUBA ALINDI

Bilecik İl Genel Meclisi 4. birleşiminde standardı iyileştirilecek grup köy yollarına Eskişehir yolunuda ekledi. Bilecik İl Genel Meclisinin 06.01.2011 tarihinde yapılan 1` nci toplantısının 4. birleşiminde alınan karar :

Aynı güzargah üzerinde bulunan iki ve daha fazla sayıda köy ile bağlarını; İl, ilçe ve bucak merkezleri ile devlet ve il yollarına bağlayan grup köy yolları veya yoğun olarak kullanılan köy yollarının; günün ihtiyaçlarına cevap verecek ekonomik, hızlı ve güvenli bir köy yolu haline getirilmesi, köy yollarındaki işletme ve bakım giderleri ile trafik kazaları ve seyahat süresinin azalacağı, aynı zamanda köyün bağlı olduğu il ve ilçeye tarımsal ürünlerin ve diğer malların pazara ulaşımını kolaylaştıracağı ve turizmi geliştireceği ayrıca yolların standart hale getirilmesi kadar bu yolların standartını korumak da önem arz ettiğinden ; Yenipazar - Akköy - Çayköy grup köy yolunun birinci derece öncelikli köy yolları olarak belirlenmesine, söz konusu çalışmaların yapılabilmesi için İl Özel İdaresi 2011 yılı yatırım programın onarım programına alınmasına karar verilmiştir.

Ayrıca Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Osman VAROLU tarafından sözlü olarak önerilen Yenipazar - Belkese - Belenören?Ǭ? arası 1.5 kilometrelik arazi yolunun İl Özel İdaresi yol ağına alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Bu duruma göre Yenipazar - Belenören Köyü 14 kilometreden 8 kilometreye düşecektir.

HABER : ALİ GÜVEN



Bilecik

29.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ