GAZETEMİZİN YENİ UYGULAMASI: YABANCI GÖZÜYLE YENİPAZAR

GAZETEMİZİN YENİ UYGULAMASI: YABANCI GÖZÜYLE YENİPAZAR

Gazetemizde ilk kez "Yabancı Gözüyle Yenipazar" köşesi açtık ve ilk konuğumuz Zekeriya Kayıkçı oldu.

Köşe yazarımız Zeki Güven´in "Yenipazarlı Olmak" isimli köşe yazısının altına yazdığı yorumu aynen ilk uygulanan"Yabancı Gözüyle Yenipazar" köşemize aldığımız ilk konuk Zekeriya Kayıkçı oldu:

"Değerli hocam sizi bu sitedeki yazılarınız ile gıyaben tanıyorum. Duygularınız, diliniz, samimiyetiniz, vatanseverliğiniz ve samimiyetinizle Yenipazar topraklarının yetiştirdiği bir vatan evladı olduğunuz çok belli. Benim aslında Yenipazar ile bir organik bağım yok ama uzakta da olsam bir gönül bağım var.

1997 yılında yenipazara yakın olan Göynük ün bir köyüne İmam olarak atandım. Cemaatim sayesinde Çarşamba pazarını öğrendim ve artık ihtiyaçlarımı Yenipazar´dan karşılamaya başladım. Orta kahvenin önünde hiç tanımadığı birine çay ısmarlayan adamları tanıdım, nerelisin diye sorulan sorulara Kızılkuyu Caferler mahallesinde imamım diye cevap verdiğimde OOOO sende Yenipazarlı sayılırsın diyerek verilen fahri hemşehrilik ünvanını hala hissederim.

Ahirete göçenlere Rabbim rahmet eylesin Bakkal Fahri amca, Pelitçikli Berber, Nalbant İbrahim abi, Arap Rahmi amca, Çelikoğlu Ahmet abi, Arabacı amca (sanayi esnafından). Hatipoğlu Bekir Güven, Bakkal Nuri amca, Tahsin amca, Ömer Güven amca ve daha isimlerini zikredemediğim onlarca Yenipazarlı kendine has özelliği ve güzelliği olan insanlardı.

Son olarak Yenipazar´la ilgili bir anımızı paylaşmak istiyorum. Ağustos ayının son günleri malum Yenipazar panayırı. Hava sıcak olduğu için eşimle gece panayıra gitmeye karar verdik. Akşama yakın dakikalarda Yenipazar´a geldik ve Bekir Güven amcanın işyerinin oradaki geniş alana (ki o zamanlar köylü vatandaşın ücretsiz otoparkıydı) arabayı çektik. Arabadan inerken akşam ezanları okundu ve eşim hemen orada akşam namazını kılmak istedi ve arabadaki hasırı serip namaza durdu. Eşim namazını bitirdiğinde karşı evin balkonundan, sonradan Bekir amcanın eşi olduğunu öğrendiğimiz bir abla samimiyet yüklü bir ses tonuyla: --Kız ablasının orada namaz kılınır mı buyrun eve çıkın. Hem akşam vakti bi tas çorbamızı için diyerek bize Yenipazarlı olmanın ne olduğunu öğretmiş oldu aslında. Bu nazik daveti yine nezaketle geri çevirerek panayırımıza gittik ve o esnada hanıma sordum: Bizim orda olsa böyle hiç tanımadıkları birine bu şekilde davranırlarmı? Hanım bilmiyorum ama heralde olmazdı diyerek dürüst bir cevap verdi. Allah bu sosyal yapıyı bozmasın. Selam olsun Yenipazarlılar´a ve kendini Yenipazarlı hissedenlere."

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ