GÖLPAZARI 1. EKOTURİZM ÇALIŞTAYI

GÖLPAZARI 1. EKOTURİZM ÇALIŞTAYI

Belki Şehre Bir Turist Gelir sloganıyla yola çıkılan Gölpazarı 1. Ekoturizm Çalıştayı geniş bir katılım ile gerçekleşti.


Belki Şehre Bir Turist Gelir sloganıyla yola çıkılan Gölpazarı 1. Ekoturizm Çalıştayı geniş bir katılım ile gerçekleşti. 

Çalıştay´ın ilk oturumu sabah 09.00´da Gölpazarı Belediyesi Han Kafe´de başlarken, Çalıştaya, Gölpazarı Kaymakamı İbrahim Güneş, Yenipazar Kaymakamı Yavuz Kartal, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Vezirhan Belediyesi temsilcisi Yunus Emre Merlan, Adalet ve Kalkınma Partisi Gölpazarı ilçe Başkan Vekili Nur Alün, Milliyetçi Hareket Partisi Gölpazarı Belediye Başkan Adayı Murat Er, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Kocabıçak, BEBKA Bilecik yetkilileri, İpekyolu Belediyeler Birliği, ilçe adına ekoturizm faaliyetinde bulunan Kurşunlu köyü Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Rahime Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Zeytinliboğaz Bilecik Permakültür Çiftliği Kurucusu Selçuk Şahin ve Köyünden Çıkmadan Dünyayı Okuyan Bedriye Engin il dışından ekoturizm konusunda başarılı çalışmalara imza atmış danışmanlar katıldı.

/resimler/2018-12/23/0835472216302.jpg

 

Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile açıldı.Yenipazar Kaymakamı Yavuz Kartal, Gölpazarı Kaymakamı İbrahim Güneş, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Vezirhan Belediye Temsilcisi Yunus Emre Merlan, Yenipazar Belediye Temsilcisi Hicran Kılıçarslan, BEBKA Temsilcisi Banu Çiçek, Kurşunlu köyü Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Rahime Yıldırım, Zeytinliboğaz Bilecik Permakültür Çiftliği Kurucusu Selçuk Şahin ve Köyünden Çıkmadan Dünyayı Okuyan Bedriye Engin´in konuşma ve hazırladıkları görseller ile önerilerini dile getirdiler.

/resimler/2018-12/23/0838377844611.jpg

Kocaeli Başiskele Sedat Karaaslan / Yuvacık havzasında yeşil adımlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi/ Ormanya Rehabilitasyon merkezi, Karabük, Yenice İlçesi Belediye Temsilcisi Aşkın Uzunkara / Ihlamur kokulu Yenice, Bursa, İznik İlçesi İhsan Karadayı/ İznik´te Beşinci Mevsim, Bolu, Mudurnu İlçesi Mehmet Cantürk / Yerel Kalkınmada ev pansiyonculuğunun önemi, Bolu, Seben İlçesi Turan Yılmaz/ Ekoturizmde Seben Modeli isimli projeleri anlattılar.

/resimler/2018-12/23/0839230032943.jpg

Öğle yemeğini Kurşunlu köyü Göl Flanoz  Kadın Girişim Kooperatifi tarafından hazırlanan yöresel yemekleri ikram ediliği Kurşunlu köyünde yiyen Çalıştay katılımcıları burada gördükleri ilgİden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı´nın yemekleri bizzat servis etmesi, Başkan Kazıcı´nın misafirperverlikte sınır tanımadığını gösterdi.

 

Çalıştayın ikinci oturumu saat 14.00´te başlarken, il dışından gelen misafir katılımcıların sunumları yer aldı.

?Gölpazarı´nda ekoturizmin gelişmesi için ne yapabiliriz?´ sorusuna yanıt arayan çalıştay, gün sonu değerlendirme toplantısı ile saat 18.00´da sona erdi.

/resimler/2018-12/23/0839571283616.jpg

Başkan Kazıcı Çalıştay katılımcılarına katılım belgesi takdim ederek, en kısa sürede tekrar bir araya gelmek için sözleşti.

/resimler/2018-12/23/0841039253677.jpg

Kaynak: Bilecik Birlik

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ