HALK EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA KIYAK GÖREVİNE BAŞLADI

HALK EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA KIYAK GÖREVİNE BAŞLADI

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü`ne Bozüyük`ten Mustafa Kıyak atandı.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü`ne Bozüyük M. Akif Ersoy İlkokulu`nda Müdür olarak da görev yapmış Mustafa Kıyak atandı. Kendi adına açtığı kişisel web sitesi olan mustafakiyak.net isimli sitesinden aldığımız özgeçmişi aynen şöyle:

"Annesinin  “sen doğduğunda bağlar bozuluyordu” (Eylül sonu Ekim başı) ifadesini  babasının  “Sen ihtilal çocuğusun “ ifadesiyle birleştirince ortaya Eylül – 1960 tarihi çıkıyor. Doğum tarihi olarak 07/09/1961 yazılmış. Çiftlik Kasabasında dünyaya gelen  Mustafa KIYAK ilköğrenimini kasabasındaki Bozkurt İlkokulu’nda tamamlayarak Kayseri’deki Fevzi Çakmak Ortaokulu’na başladı. Bir yıl burada okuduktan sonra  Şeker Fabrikası muhitindeki Keykubat Lisesi’nin orta kısmını bitirerek sanat okullarının (Endüstri Meslek Liselerinin) ve  öğretmen liselerinin imtihanına girdi. Pazarören-Mimarsinan  Öğretmen Lisesi’ni ikincilikle kazanarak 1976/1977 öğretim yılında lise hayatı başladı. Öğretmen Lisesine girdiği yıl öğretmenlik hakkı  bu okullardan alınmıştır. O yıl  öğretmen liseleri dördüncü sınıfları son defa öğretmen olarak mezun vermiştir.

1979 yılında Mimar Sinan Öğretmen Lisesini bitirdi. Liseyi bitirdikten sonra iki yıl özel sektörde çalıştı. 1981 yılında   Çanakkale Eğitim Enstitüsü’ne kayıt yaptırdı. 1982 yılında okul isim değiştirerek Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Yüksekokulu adını aldı. Ocak 1984 ‘te Eğitim Yüksekokulu’nu bitirdi. Öğretmen olarak atanmayı beklerken bir buçuk yıl gibi bir süre Çanakkale’de inşaat sektöründe çalıştı.

22 Nisan 1985 ‘ te Erzurum’a atandı.  Köşk Köyü İlkokulu müdür yetkili öğretmeni olarak   11 Aralık 1987 ‘ye kadar burada çalıştı. Temmuz-1986 da evlendi.  Eşinin de öğretmen olması sebebiyle eş durumu da göz önüne alınarak  14 Aralık 1987 de Erzurum’a 5 km mesafedeki Merkez Soğucak Köyü İlkokulu öğretmenliğine atandı.15 Ekim-1990 tarihine kadar burada Müdür olarak çalışan Mustafa KIYAK ,  isteğe bağlı atama yoluyla Kayseri-Develi Gümüşören Köyü (Fraktın Köyü) İlkokulu’na öğretmen olarak atandı.19/10/1990 da başladığı  bu okulda  bir yıl öğretmen olarak , dört yılını da müdür olarak çalıştı.

26/05/1991 tarihinde  vatani vazifesini yapmak üzere gittiği  Manisa – Cemal Tural Kışlasında (Batıkışla) 8.Alay 9.Bölük 1.Takım 1.Manga askeri olarak başladığı temel eğitime 13 gün sonra aynı alaya bağlı Doğu Kışla  Roketatar Taburu 4.Bölük askeri olarak devam etti. Üç aylık temel eğitimden sonra geri kalan süresini eski görev yerine dönerek görev başında er öğretmen olarak tamamladı. 17/07/1995 tarihine kadar Gümüşören Köyü İlkokulu’nda çalıştı.1995 atama döneminde tayin isteğinde  bulunarak Bilecik-Bozüyük Akpınar Köyü Şehit Vahit Elmas İlkokuluna öğretmen olarak atandı.19/07/1995 te göreve başladığı bu okulda Haziran – 1996 dan itibaren Müdür yetkili  öğretmen olarak çalışırken,  18 Eylül 1998 de ayrılarak 21 Eylül 1998 tarihinde Bozüyük-Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne atandı. 30 Mart 2004 tarihine kadar Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu Müdürü olarak çalışan Mustafa KIYAK , 30 Mart 2004 tarihinde Bozüyük-Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü olarak göreve başladı. Aynı okulda beş yılını dolduran okul müdürlerinin mecburi yer değiştirmeleri sonucu 16/08/2010 tarihinde Atatürk İlköğretim Okulu müdürlüğünden ayrılarak  Bozüyük Mehmet Âkif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü olarak aynı gün göreve başladı.Okul-Aile Bİrlii iş ve işlemleri gerekçe gösterilerek Bilecik Valiliği tarafından okul müdürlüğü görevinden alınması sonucu 9 Kasım 2012 tarihinde müdürlük görevinden ayrıldı ve 12 Kasım 2012 tarihinde  Bozüyük Zehra Ulusay İlkokulunda öğretmenliğe başladı. Bununla ilgili detaylar ve yorumlar (https://www.facebook.com/#!/kiyakmustafa) linkinden takip edilebilir.

Aralık 2001 de Türk Ocağı’nın Bozüyük Şubesi’ni açmak için teşebbüste bulundu. Türk Ocağı  kurucu başkanı sıfatıyla 12 Aralık 2001 de Türk Ocağı Bozüyük şubesini açtı. Türk Ocağı Şube Başkanı kimliğiyle yaptığı sosyal  ve kültürel faaliyetler sebebiyle  yapılan şikayet üzerine Bakanlık müfettişlerince soruşturma kapsamına alındı. Dört bakanlık müfettişinin Nisan-2002 de bir hafta süren  inceleme ve soruşturmasının ardından  hakkında isnad edilen suçların hepsinin asılsız olduğu ortaya çıktı. Zaruret üzerine  Mayıs-2002 de yapılan genel kurulda Türk Ocağı Şube Başkanlığı görevini bıraktı.Türk Ocağı`nda Ekim 2004`e kadar fiilen yönetim kademelerinde çalıştı. 

Ağustos 1985’te başladığı araştırma ve incelemelerini  on yıllık bir çabadan sonra Haziran-1995 te “Dünü ve Bugünüyle Çiftlik Kasabası” adıyla bastırdı. 1999 yılında  derlemelerden oluşan “Türkü Türkü Türkiye” kitabı yayımladı. Şiirlerini topladığı “Bekleyiş “ isimli kitabını  Haziran / 2010 `da yayımladı.  “Milli Eğitim Mevzuatında Genelgeler” isimli çalışması henüz yayımlanmamıştır.

Mayıs-1993 te başladığı görüntülü araştırma-inceleme ve derlemelerini VCD,DVD olarak düzenleyen Mustafa KIYAK’ın kasabasıyla ilgili hemşehrilerinin istifadesine sunulan onlarca  belgesel VCD’si bulunmaktadır. Zengin bir fotoğraf arşivine sahip olmanın yanında maziye ait fotoğraflardan oluşan     “ Mazideki Çiftlikliler “ isimli vcd  formatındaki belgesel çalışmasının 3.serisini tamamlamıştır.  “Çiftlikliler Rehberi “ adını taşıyan kitabının ilki Haziran / 2006 da , ikincisi  Mayıs / 2008 de yayımlandı.Ayrıca sanal ortamda Mart / 2006`dan itibaren kasabasıyla ilgiliwww.ciftlikkasabasi.net sitesini de hazırlamakta ve yayınını sürdürmektedir. Mensubu olduğu " Kethudaoğulları" ailesinin soy ağacını www.myheritage.com.tr adresinde yayımlamaktadır. Çiftlik Kasabası`nın tanıtımı amacıyla sosyal paylaşım sitesi facebook`ta  Kayseri Sarıoğlan Çiftlik Kasabası adıyla  hazırlanan grup sayfasının ve sülalesi adına hazırladığı http://kethudaogullari.tr.gg sitesinin de  yayın sorumlusudur.  

Meslektaşı Hülya (SERBEST) ile  evli olan  Mustafa KIYAK  biri Hacettepe Üniversitesi İngilizce öğretmenliği mezunu ve kamuda ingilizce öğretmeni olarak çalışan, diğeri Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği`nde okuyan iki çocuk babasıdır." 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa KIYAK`a yeni görevinde başarılar dileriz.



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ