HELAL PARANIN AYAKKABI KUTUSUNDA NE İŞİ VAR

HELAL PARANIN AYAKKABI KUTUSUNDA NE İŞİ VAR

CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ünal soruyor:

CHPYenipazar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ünal,  son günlerde gündeme bomba gibi düşen büyük yolsuzluk operasyonuyla ilgili “Bu kirli siyasete dur diyeceğiz.” dedi ve ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile İlgili Başbakan’a 16 Soru” başlıklı yazılı bir basın açıklaması yaptı:

``İşte Kılıçdaroğlu’nun Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile ilgili Başbakan’a sorduğu 16 soru;

1- Ahlakı içselleştirmediğiniz ve ahlaksızlığı olağan bir şeymiş gibi topluma kabul ettirmeye çalıştığınız için mi Sayıştay Raporları TBMM’ye gelmedi?
2- Ucu sana, bakanlarına ve bakanlarının çocuklarına dokunan yolsuzlukların, rüşvetin hesabı sorulmasın diye mi Sayıştay raporları Meclis’e gelmesin diye özel düzenleme yaptınız?
‘Kul hakkı yemedim diyebilir misin?’
3- Defalarca, ‘Sayın Başbakan, çık şu kürsüye, ben kul hakkı yemedim de’diye çağrı yaptım. Kul hakkı yemedim diye bildin mi?
4- “Hortumları kestik” diyorsun. Peki, o hortumlar AKP Genel Merkezi ile Bakanlar Kurulu’na ve yandaşlara bağlandı mı, bağlanmadı mı? Hortumlar bağlandı da bu kez ebatları çok büyüdü… Ne diyordu? “Büyük düşünün” yani büyük götürün…
5- Yolsuzluk, kirli siyasetçi, kirli bürokrat ve kirli işadamıyla yapılır. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz. İktidarımızda bu şeytan üçgeni tamam… Peki, şeytan üçgenini yöneten şeytan kim? Sen biliyor musun? Bildiğin için mi korkuyorsun, panikliyorsun?
‘Ar damarınız çatlamış’
6- Adı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunda geçen bakanlar kırmızı plakalarla geziyor, hatta oğlunu sorgulayan polisi, adı dosyada yazılı olan bakan görevden alıyor. Bırakalım hukuk devletini, evrensel hukuku, bunun edep ile hayâ ile, insanların alnında bulunan ar damarıyla izahı mümkün müdür. Bir doktora gidip ar damarınız var mı, varsa o ar damarı çatlamış mı diye baktırdınız mı?
7- AKP iktidarında yolsuzluğun altyapısını oluşturdunuz. Sıra geldi yolsuzluğu örtme operasyonuna. Adı yolsuzluğa bulaşan bakanlarınızın imzasıyla çıkardığınız yönetmelik bunun için mi? Çünkü artık savcı yolsuzluk operasyonu isterse, önceden hırsızlara, rüşvetçilere haber verilecek. Operasyon bilgilerini vermek suç değil midir? Hırsıza önceden bilgi verilir mi? Geleceğim hazırlığını yap denilir mi?
‘Deniz Feneri’ni unutmadık’
8- Deniz Feneri henüz belleklerimizden silinmedi. O dönem polisler İstanbul’da arama yapılacak diye kendi bakanlarına, İçişleri Bakanına haber verdiler, bilgilendirdiler. Ne oldu? Köstebek bakanın koruma müdürü Kırıkkale belediye başkanını aradı, Kırıkkale belediye başkanı, İstanbul’dan Deniz Feneri yetkililerini aradı, arama yapılacak diye uyardı. Biz bunun belgelerini, telefon konuşmalarının tümünü yayınladık. Soruşturma bile açılmadı. Ama o köstebek bakan İçişleri Bakanlığından Başbakan Yardımcılığına terfi ettirildi. Şimdi de aynı şeyleri mi yapacaksınız?
9- Sayın Başbakan, rüşveti, yolsuzluğu kara para aklamayı gözlerden gizlemek, hesap sorulmasını engellemek için başlatılan operasyon tuzak diyorsun, çete diyorsun, ine girmekten, el, kol kırmaktan bahsediyorsun. Peki, sen 11 yıldan beri Başbakan değil misin? Senin Hükümetin 11 yıldan beri bu devleti yönetmiyor mu? Ucu sana dokununca mı çete aklına geldi? Bütün istihbarat örgütleri, bürokrasi emrinde, nasıl olur da 11 yıldır çetenin farkına varmadın?
10- Bir kamu bankasının Genel Müdürü’nün evinde ayakkabı kutusu içinde milyonu aşan dolarlar, Eurolar bulunuyor. O ayakkabı kutusunun içine milyon dolarları, Euroları çeteler mi yerleştirdi?
‘Helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi var?’
11- Hadi, insan olanın çok rahat anlayabileceği bir soru daha sorayım. Helal paranın, alın teriyle kazanılmış paranın ayakkabı kutusunda ne işi var Sayın Başbakan?
12- Bakan çocuklarının yatak odalarına içi para dolu 10’ a yakın kasayı, o kasalardaki kirli paralara, kirli eller değmesin diye, para sayma makinelerini da çeteler mi yerleştirdi? Diyelim ki çeteler, bakan çocuklarının yatak odalarına kasaları, para sayma makinelerini o çocuklar uyurken yerleştirdiler. Nasıl onların, bakan babalarının ve bu devletin istihbaratının haberi olmadı?
13- Adı yolsuzluğa, rüşvete karışmış bakan ve oğlunun konuşmaları medyaya düştü. İçişleri Bakanı, ‘Oğlum dikkatli ol telefonda bunları konuşma’ diyor. Ne demek bu? Bu konuşmayı da çeteler Bakan’a zorla mı yaptırdı?
14- Bir babayla oğul arasında her türlü konuşma olur. Ancak, Özel hayat saklanır. Aile mahremiyeti varsa o konuşma gizlenir. Ama bu yolsuzluk ve rüşvet konuşması…
Bakan baba ‘telefonda konuşma bunları, yüz yüze görüş’ diyor. Böyle bir uyarının yapılmasını da çeteler mi önerdi Bakana?
‘Çete Bakanlar Kurulu, reis sensin’
15- Sayın Başbakan ‘Çete var’ diyorsun. Ben de dedim ki, çeteyi merak ediyorsan, Bakanlar Kurulu’nu topla, sağına soluna bak. Çete üyesini bulursun. Topladın mı, baktın mı, hayır?
16- Yine demiştim ki, var dediğin çeteyi kimin yönettiğini merak ediyorsan aynaya bak. Baktın mı? Hayır. O zaman çetenin reisini de göremezsin."



Bekir Ergal
31.12.2013 11:35:06
Sn.Başkan sizi kutluyorum. Kim ne derse desin biz doğrunun yanında olacağız. Allah bize hırsızı, yolsuzu, uğursuzu savunmak zorunda bırakmasın.

mustafa gürsoy
11.02.2014 18:39:05
sizin gibi siyasetçinin muhalefetten başka bir işe yaramaz siz gündemi takip edin ki dünya üzerinde başbakanlardan kendi cıkarları için mutlaka bir iş yapmıştır iktidara sizin geldiginiz zaman da oldu gördük o zamanları devlet yıkılmaktan döndü siz neyin kafasındasınız...

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ