HIDIRELLEZ HAYIRLARI ERKEN BAŞLADI

HIDIRELLEZ HAYIRLARI ERKEN BAŞLADI

Caferler, Danışment ve Yumaklı Köyleri daha hıdırellez gelmeden hayırlarını yaptılar.

Her yıl 6 Mayısı baharın başlangıcı kabul edilip bu tarihten sonra hemen her köyde etkinlikler düzenirken bu yıl Caferler, Danışment ve Yumaklı Köyleri daha hıdırellez gelmeden hayırlarını yaptılar. 

İlk hıdırellez hayır oluşundan olsa gerek ilgi büyük oldu. Havanın yağışlı olmasına rağmen üç köyün de ziyaretçileri doldu taştı. Caferler Köyü her yıl olduğu gibi kırmızı etle yaptığı lezzetli bulgur pilavının tadına doyum olmadı. Köyün Muhtarı Ahmet Kaygısız: "Köyümüzün pilavı lezzetli olsun diye 10 tane koyun kesip etlerini köy bulguruyla yapılmış pilav kazanlarına attık. Köyümüzdeki hayıra gelip bizleri onurlandıran tüm misafirlere çok teşekkür ederim." dedi.

Yumaklı Köyü`ne hayıra gelenlerin çoğu Yenipazar Kanyonu`na geçip bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler. Kanyonun ziyaretçisi gün geçtikçe artıyor. Özellikle Sevda Köprüsü`nde kanyonu arkalarına alıp özçekim yapanlar çoğunluktaydı. 

Öte yandan her yıl yeni değişiklikler yaparak farklı bir hıdırellez yaşatan Danışment Köyü, bu yıl da standardın dışına çıkarak etli bulgur pilavına ek olarak taskebabı ve tulumba tatlısı ikramında bulundu gelen misafirlerine. Her yıl 1 dana keserek 15 kazan pilav yapan Danışmentliler, bu yıl yine 1 dana kesip taskebabı ikram edince 7 kazan bulgur pilavıyla misafirlerini ağırladılar.

 

Caferler Köyü Hıdırellez Hayırı Fotoğraflarına bakmak için TIKLAYIN

 

Danışment Köyü Hıdırellez Hayırı Fotoğraflarınaa bakmak için TIKLAYIN 

 

Yumaklı Köyü Hıdırellez Hayırı Fotoğraflarınaa bakmak için TIKLAYIN 



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ