İLHAN ÖZDEN`İN İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY`U ANMA GÜNÜ MESAJI

İLHAN ÖZDEN`İN İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY`U ANMA GÜNÜ MESAJI

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

BELEDİYE BAŞKAN`I İLHAN ÖZDEN`İN İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY`U ANMA GÜNÜ MESAJI

Milletimizin kutsal kabul ettiği ve gerektiğinde uğrunda canların feda edilebileceği birçok değer vardır. Bu değerlerin en önemlileri hiç şüphesiz vatan ve bayraktır. Vatan ve bayrak sevgimiz, Mili Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp milletimize armağan edilen İstiklal Marşımızda en veciz şekilde dile getirilmiştir. Milletimizin maruz kaldığı zor ve heyecanlı milli mücadele yıllarının imanlı havasını ve manasını terennüm eden, kalplere kuvvet ve heyecan veren İstiklal Marşımızın ve Safahat destanımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, şanlı ve ahlaklı hayatı, mert ve sarsılmaz karakteriyle, bizler için her bakımdan örnek bir şahsiyettir.

Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan ve mükemmelliği ile göğsümüzü kabartan İstiklal Marşımız, dün olduğu bugün de zor günlerde milletimizin moral kaynağı olmaktadır. Çok zengin bir anlama sahip olan İstiklal Marşımızda; ulusal kurtuluşumuz, tam bağımsızlığımız ve milli kahramanlığımız eşsiz anlatımlarla ifadesini bulmaktadır. İstiklal Marşımız; kalbimizdeki ortak duygu ve heyecan, bileğimizdeki kuvvet, göğsümüzdeki bitmeyen coşku ve alnımızdaki parıldayan gururdur.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle; milletimizin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milletimizin ve devletimizin Milli Marşı olarak kabulünün 94. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyorum. İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy`u ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.

İlhan ÖZDEN
Yenipazar Belediye Başkanı



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ