İLK HAYIRI YUMAKLI KÖYÜ YAPTI

İLK HAYIRI YUMAKLI KÖYÜ YAPTI

İLK HAYIRI YUMAKLI KÖYÜ YAPTI

Hıdrellez hayırlarının başlangıcını Yumaklı Köyü yaptı.

yumakli1

Yumaklı Köyü`nde ilçe ve civar köylerinin ilk hıdır ellez hayır cemiyeti 5 Mayıs Pazar günü Muhtar Arif Özdemir öncülüğünde yapıldı. Kutlamalara ilgi oldukça yüksek olurken, kutlamalara gelen davetliler memnun olduklarını ifade ettiler. yumakli2

Hıdrellez etkinlikleri sabah erken saatlerde pilavların pişirilmesiyle başladı. Hıdrelleze katılanlar öğleden sonra şifalı pilavdan tatmaları için pilav yerine davet edildi. Yemeğini yiyen misafirlere daha sonra çay ikram edildi. Uzun zamandır birbirini göremeyenleri de bir araya getiren hıdrellez özlemleri de giderdi.

yumakli3

Öğle namazından önce Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi. Bu esnada köyde imam bulunmayışı dikkat çekti. Köylüler en yakın zamanda köylerine imam gönderilmesi için yetkililere seslendi. Çok güzel bir atmosferde geçen hıdrellez şenlikleri, tekrar görüşmek dileğiyle sona erdi.

yumakli4 Diğer yandan hıdrelleze Asliye Hukuk Hakime Fatma Ekinci, Asliye Ceza Hakimi Derya Akçimen ve Yenipazar Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Recep Türkoğlu`da katıldı. Hıdrellezin ardından bazı davetliler Yenipazar Kanyonu`nu da gezdi. yumakli12 yumakli5 yumakli6 yumakli7 yumakli8 yumakli9 yumakli10 yumakli11 Diğer köylerin hıdrellez hayır tarihlerini öğrenmek için TIKLAYIN Haber ve fotoğraflar www.bilecikhaber.com.tr adresinden alınmıştır.



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ