İŞTEN ATILAN ORMAN İŞÇİLERİ FERYAT EDİYOR

İŞTEN ATILAN ORMAN İŞÇİLERİ FERYAT EDİYOR

Orman İdaresi ve İş Kur işbirlği ile hazırlanan ormandaki fidanların bakım projesi yarıda kaldı.

Orman İdaresi ile İş Kur arasında yapılan proje kapsamında 6 aylık sözleşmeyle işe alınan işçiler, 3´üncü ayı doldurmadan işten atılınca isyan ettiler. Orman İdaresi ve Kaymakama çıkan 19 adet bayan orman işçisi haklarını aradılar. Bir sonuç alamayan işçiler çareyi gazetemize gelerek mağdur olduklarını dile getirdiler. Toplu olarak dilekçe yazan işçiler sorunların şöyle sıraladılar: " İşveren Orman İdaresi ile İş Kur arasında yapılan proje kapsamında Yenipazarlı orman işçileri olarak 6 aylık sözleşmeye imza attık. Çok zor koşullarda çalışma alanına gerek ulaşım aracı olmadan traktörle, gerekse yürüyerek gidip çalıştık. Bilindiği gibi son mayıs ayı sürekli yağışlı geçtiği için dağlarda çalışırken yağışa tutulduğumuz gibi yıldırım düşme tehlikesi bile atlatmamıza karşın çalışmaya devam ettik. Ancak mayıs ayının son çeyreğinde çalışma alanı olan Belkese Dağları´na bırakın traktörü, 4 X 4 arazi taşıtı bile çıkamadığı yoğun yağışın olduğu günlerde, işyeri olarak toplandığımız Yenipazar Orman Koruma Merkezi´ndeki hayvanların bile zor duracağı küçücük bir odada onca işçi bekletildik. 29 Mayıs 2015 günü akşamı, ertesi gün yine aynı yerde çalışmaya gideceğiz diye çapa ve çepinlerimizi dağda bırakıp geldiğimizde, görevli Memur: ?İş bitti diye işinize son verildi. Yarın işe gelmiyorsunuz.? Dedi.


Oysa çalışma alanında kesinlikle iş bitmedi. Dağda daha bakımı yapılacak yüzlerce ağaç duruyorken ?iş bitti? denilerek ihbarsız, uyarısız haksız yere işimize son verildi. Biz bu iş sözleşmesine 6 ay çalışacağız diye imza attık. İçimizde bir çok kişi başka işlerini bırakıp uzun vadeli diye burada çalışmaya başladı. Çoğumuz buradan alacağımız aylığa güvenerek taksite bile girdi.


İşten çıkarılma nedenimizi ve hakkımızı aramak için Orman İşletme Şefimiz ile görüştüğümüzde bize: ?Hakkınızda dağa çalışmaya gitmediğiniz iddia edilerek sürekli şikayetler yapıldığı için İş Kur prejeyi gününden önce sonlandırdı. Yapacak bir şey yok artık.? Dedi. Yoğun yağış olduğu günlerde dağa çalışmaya gidemeyip Yenipazar Orman Koruma Merkezi´nde bekliyoruz diye İş Kur´a ihbarlarda bulundukları için, ihbarların doğruluk payını araştırmaya ve bize savunma hakkı bile tanımadan tutanaksız, haksız hukuksuz işten atıldık.


Yukarıda açıkladığımız sebeplerle;


1- Tamamlanmadığı halde iptal edilen projenin yeniden uygulanarak bakıma muhtaç diğer fidanların bakımının yapılması,
2- İş akdimizin iptali hiç olmamış gibi yeniden işimizin başına dönüp mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz." dediler.



 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ