KAÇAK SU KULLANANLARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

KAÇAK SU KULLANANLARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Yenipazar Belediyesi şehir içme suyu şebekesinde kullanılan içme ve kullanma suyunda olabilecek usulsüzlüklere karşı denetim ve kontrollerini yapıyor.

Yenipazar Belediyesi şehir içme suyu şebekesinde kullanılan içme ve kullanma suyunda olabilecek usulsüzlüklere karşı denetim ve kontrollerini yapıyor. 

/resimler/2018-1/6/1602522860161.jpgYenipazar Belediyesi Şehir İçme Suyu şebekesinden faydalanan abonelerde kaçak kullanım, arızalı sayaç, abone olduğu halde sayaçsız kullanım gibi hususların tespit edilip varsa düzeltilmesi için Belediye Başkanı İlhan Özden´in talimatı ile belediye ekiplerince su şebekesinde kontroller yapılıyor.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız belediye başkanı İlhan Özden şunları söyledi:

"Denetim ve kontrolün yapılması, usulsüzlüğün olacağı anlamına gelmez. Aksine nasıl ki bir makinede dönen çarkların bir tanesinin dişlisinin bozulması bütün makineyi etkilediği gibi, denetim kalkması da kurumdaki disiplini, düzeni ortadan kaldırır. Zaten abonemiz olmadan veya abone olduğu halde sayaç öncesi tüketim yapmak hiç bir hukuki, ahlaki, insani ve vicdani değerle örtüşemez. Buna müsade edilmesi de idarecinin acizliğini, dürüst kişilerin cezalandırılması anlamı taşır. Sonucu her ne olursa olsun asla bu suistimalleri yapanlara göz yummayız. Zaten Yenipazar Belediyesi de bu duruma bu yüzden gelmedi mi? Bir kurum ve kuruluş yetkilileri makam ve mevkiden istifade, yanına yandaşına çıkar sağlamayı ön planda tutarsa bu tabloyla karşılaşmak kaçınılmaz olur. Göreve geldiğinizde içme suyunun elektrikleri kesilme tehlikesiyle karşı karşıya idi, 2013 yılından beri ödenmeyen elektrik faturaları vardı. Bunun nedeni ap açık ortada. Elektrik giderleri su gelirinden fazla idi. Bunun ne anlama geldiğini siz düşünün. Çöte Mahallesi´ndeki yaşlılık aylığı alan, dedelerimiz, nenelerimiz kullandıkları 3-5 liralık su parasını öderken, ahırında 20-30 tane hayvan besleyen kişiye kaçak suda kullandırtmayız. Kimse kusura bakmasın. Bu bizim dönemimizde böyle. Kaldıki hesaplar ortada. 2013 yılından bu yana içme suyuna hiç zam yapılmadı ve içme suyumuzun her ay düzenli olarak analizleri yapılıyor. 2014 yılından öncesini vatandaşlarımız iyi hatırlasın. En ufak bir yağmurda çeşme´lerden batak akıyordu. Yaptığımız iyileştirme çalışmaları ve devamlı kontrollerimizle çok şükür bi sıkıntı yaşamadık. Biz görevimizi her konuda olduğu gibi su içinde en iyi şekilde yaparak halkımıza sağlıklı içme suyu sağladık. Ve çok patlak, onarım gibi zorunlu sebepler olmadan hiç bir kesinti yaşatmadık. Bütün bu sebepler ve 2013 yılından bu yana zam yapılmadığı halde hala suistimal eden olursa bu kişilerin yenipazarlı olmasından şüphe duyarım. Yenipazar´ın iklimi sert, insanı mert ve dürüst olur. Kimsede kusura bakmasın böyle bir suistimal de gereğini yaparız. Hele hele kaçak kullanım olursa Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunuruz. Vatandaşımız sevecekse bizi böyle sevsin. Bizim bütün Belediye Meclis üyelerimizle birlikte kararımız budur ve kesindir. Asla ve asla Yenipazar Belediyesi bu tarz olayların usulsüzlüklerin yeri değildir. Yoksa geçmişte yapılan hataların telafisi asla mümkün olmayacak, Ve bugün hiç iş makinasından üç iş makinasına, hiç otobüsten üç otobüse, Yangını dışarıdan seyreden itfaiye aracından iki adet 12 ve 18 metrelik hidrolik merdivenli itfaiye aracına, Mihalgazi meyhanelerine başkan vekillerini ve encümenlerini getirip götüren 1991 model kartal marka araçtan kurtulunup bu günlere gelinmezdi. Bu bizim yukarıda bahsettiğim dürüst, çalışkan ve şeffaf belediyecilik meclis üyelerimizle birlikte, çalışkan ve dürüst personelimin Yenipazar hakkına hadisesidir. Hayırlı Olsun. Her şey Yenipazar içindir."

/resimler/2018-1/6/1603162704363.jpg

/resimler/2018-1/6/1603386767328.jpg

/resimler/2018-1/6/1604123174286.jpg

/resimler/2018-1/6/1604390987235.jpg

/resimler/2018-1/6/1605003175200.jpg

/resimler/2018-1/6/1605177394298.jpg

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ