KANYON BİZİ BÜYÜLÜYOR

KANYON BİZİ BÜYÜLÜYOR

Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Erkaya: "Bölge, gerek kanyonu, gerek kaya yapısı, gerekse yüksekliği bizi adeta büyülemekte"

Bilecik`in Yenipazar ile İnhisar ilçeleri arasında bulunan Yenipazar Kanyonu, doğa sporcularının uğrak yeri oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitmeni Sönmez Erkaya öncülüğündeki 10 kişilik grup, bölgede 3 günlük kamp sırasında kaya tırmanışında ve kanyonda yürüyüş düzenledi.

Erkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul`dan doğa sporcusu olarak yaklaşık 3-4 yıldır bölgeye geldiklerini belirterek, bölgenin doğayı sevenleri buluşturmasıyla birlikte doğa sporuyla güzel aktiviteye katkı sağladığını söyledi.

Kanyonun İstanbul`a 3 saatlik bir mesafede olmasından dolayı ulaşım sıkıntısı yaşamadıklarını anlatan Erkaya, şunları kaydetti:

"Bölge, gerek kanyonu, gerek kaya yapısı, gerekse yüksekliğiyle bizi adeta büyülemekte. Yöre halkının da bize kucak açması, misafirperver olması bizi daha çok memnun ediyor. Biz doğa sporcuları olarak kaya tırmanışı, kanyon, yamaç paraşütü, hey king, hay king, gece yürüyüşleri yapmayı seviyoruz. Burası da bizim arayıp bulamadığımız nimetlerden biri, bundan dolayı çok memnunuz. Son dönemlerde bazı mermer ocaklarının çevreye yakın olması buranın ekolojik dengesini bozacağı gibi bizim de gelmemizi engelleyecektir. Burada sadece bizim dışımızda ev sahibi olan canlılar var. Buradaki mermer ocaklarının durdurulmasını ve doğaya daha fazla zarar verilmesini istemiyoruz."

Yenipazar Kanyonu`nun doğal bir miras olduğunu ve gelecek nesillere bırakılması gerektiğini ifade eden Erkaya, "Harman köyü ve diğer çevredeki bölgeleri, bölge yapan kanyonu kaybedersek maalesef geriye hiçbir şey kalmayacaktır" diye konuştu.

Türkiye`nin doğa harikası alanlarından biri olan Yenipazar Kanyonu, 206 hektarlık alanda bulunuyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kanyonu koruma altına alarak, ocak ayında "tabiat parkı" ilan etmişti. 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ