KANYON İÇİN DOĞAL ARITMA GEREKİYOR

KANYON İÇİN DOĞAL ARITMA GEREKİYOR

Kanyon doğal arıtması 2014 yılında yapılacak.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının 2. Birleşiminde fosseptik (Lağım çukuru) yapımına ilişkin gündem maddesi olan görüşmede Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal, Yenipazar`da bulunan Harmankaya Kanyonu`na kanalizasyon giderlerine ilişkin sıkıntıyı meclise taşıdı.

Ünsal Karahasanlar Köyü`ne örnek bir proje yapılmasını isteyerek, kanyona en yakın köy olan Karahasanlar Köyü`nün fosseptiği olduğunu, sadece önüne doğal arıtma yapılmasının gerektiğini söyledi.

Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal, Yenipazar Kanyonu`nun Milli park ve sit alanı edilmesine kadar mücadele verdiklerini söylerek, kanalizasyon suyunun da buraya akmaması için " Şimdi de doğal bir arıtma yapılması gerekiyor" dedi.

Ünsal "Yenipazar Kanyonumuzda  böyle bir sıkıntımız var. Düne kadar bu kanyon olarak verdiğimiz mücadeleyi Yenipazar halkı olarak herkes bilir. Milli park ilan edilmesine kadar, sit alanı ilan edilmesine kadar mücadele verdik. Kanalizasyon suyunun da buraya akmaması için fosseptik yaptık ama önüne doğal arıtma yapılması gerekiyor. Belediye tarafından yapılan sıfırdan kanalizasyon arıtmasıyla birlikte bitmek üzere. Karahasanlar Köyü`ne örnek bir proje yapılabilir. Fosseptiği var sadece önüne doğal arıtma yapılack buna ihtiyaç var" dedi.  

MECLİS ÜYESİ ÜNSAL`DAN BASINA TEŞEKKÜR

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal, Yenipazar`da bulunan Harmankaya Kanyonu`ndaki sıkıntıları yakından izleyerek manşetten verdiğimiz haberlerimizle gözlerin kanyona çevrildiğini de belirtti. Bunun için de basına teşekkür etti.

Ünsal " Basınımızda Harmankaya Kanyonu ile ilgili birçok haber yapıldı bu bakımdan basınımıza teşekkür ediyorum. Geldiler kendileri de kanyonumuzu gördüler vebu konuyu gündeme getirdiler. Hem siyasileri, hem de Yenipazar halkını daha çok tetikleyerek kanyonu biz milli park ilan ettirdik. Geride kalan kısmını da taş ocaklarından kurtarmak için sit alanı çalışmalarımız devam ediyor. Hatta Şeyh Edebali Üniversitesi rektörümüz Sayın Azmi Özcan`a gittik. Bu konuyla ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz, bunun da bir görüşmesini yaptık. O da yardımcı olacak bir ekip gönderip tabiatla ilgili, canlı balıklarla bir çalışmada yürütülecek" dedi.

KANYONUN DOĞAL ARITMA YAPIMI 2014`E KALDI

Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal, kanyon için yapılması istenilen doğal arıtma tesisi projesinin 2014 yılında yapılacağını söyledi. 

Meclis toplantısı sonrasında kanyon hakkında görüşlerini istediğimiz Ünsal, gazetemize şöyle konuştu:"Karahasanlar Köyü`nün fosseptiğinin yıllardan beri kanyona aktığını biliyoruz. Yumaklı Köyü`nün içme suyunun sorunundan dolayı Karahasanlar`ın içme suyuna aktığından ikisini de birleştirip fosseptik çukuru yaptık. Şimdi de önüne doğal arıtma yapmak istiyoruz. Bu da önümüzdeki yıl içerisinde olacak. Şuanda Yenipazar`ın yapılıyor o da arıtmayla birlikte olacak. Bizde de 2-3 köy kaldı.Kanyona bu köylerde 16 km uzaklıkta, kanyona gelmesi mümkün değil. En yakın köy olan Karahasanlar Köyü onunda önüne fosseptik yapıldı, biten çalışma ile 2014 yılı içerisinde arıtması da yapılaca" dedi.

Kıymet Aslan - Bilecik Yarın Gazetesi



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ