KANYONDA 10 SAAT SÜREN HEYECANLI YOLCULUK

KANYONDA 10 SAAT SÜREN HEYECANLI YOLCULUK

KANYONDA 10 SAAT SÜREN HEYECANLI YOLCULUK

Uludağ Dağcılık Kulübü üyeleri kanyondan geçti.

Türkiye?de dağcıların en uğrak mekanlarından olan Harmankaya Kanyonu?nu bu sefer Uludağ Dağcılık Kulübü üyeleri zorlu bir maratonla geçmeyi başardı. Kanyona hareket eden dağcılar, bir gece Harmanköy`de  kamp kurdu.

Sabahın erken saatlerinde kalkarak yolculuğuna başlayan dağcılar, kanyonu geçmek için tehlikeli bir yolculuğa imza attı.

HALATLARLA İNDİLER, SUDA SERİNLEDİLER Uludağ Dağcılık Kulübü üyeleri, geleneksel olarak her yıl mesken tuttuğu Harmankaya Kanyonunda zorlu yolculuğuna saat 10.00?da başladı. 13 kişilik dağcı grubu malzemelerini sırtına alarak kanyonu geçmeye çalıştı. İçinde çeşitli büyüklükte birçok şelalenin bulunduğu kanyonda halatlar yardımıyla ilerleyebilen dağcılar, doğa harikası olan kanyonda hem eğlendi hem de heyecanlı anlar yaşadı. Metrelerce yükseklikten sadece bir halata bağlı olarak inen dağcıların tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı. 26 Aralık 2012 tarihinde Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ?Tabiat Parkı? olarak tescil edilen kanyonda nefes kesen bir yolculuğa imza atan dağcılar, kanyonun içinden geçen suda serinledi. ISLAK ELBİSELERLE KEYİFLİ YOLCULUK Genişliği yer yer insan genişliğinde olan kanyonun, Türkiye?nin en çok ziyaret edilen ve geçilen kanyonlarından birisi olduğunu belirten Uludak Başkanı İsmet Şentürk, ?2013 yılında programımızda olan Harmankaya Kanyonu geçişini, 13 kişi ile 10 saatte yapabildik. Saat 10.00?da girdiğimiz kanyonun içinden saat 20.00?de ancak çıkabildik. 10 saat boyunca, ıslak elbiselerle sürekli suyun içinde ilerledik ve göletleri geçmeyi başardık. Faaliyet oldukça yorucu olmasına rağmen çok keyifliydi. Bu güzellik insanda bağımlılık yapıyor. Her yıl farklı arkadaşların katılımı ile kanyonun geçişini yapıyoruz. Bu güzelliklerin değerini bilelim, tanıtalım, sahip çıkalım, koruyalım? dedi. Şentürk, dağa gönül veren insanları kanyonda yolculuk yapmaya davet etti.

uludak1 uludak2 uludak3 uludak4 uludak5 uludak6 uludak7



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ