KAYMAKAMIMIZIN BAYRAM MESAJI

KAYMAKAMIMIZIN BAYRAM MESAJI

KAYMAKAMIMIZIN BAYRAM MESAJI

Yenipazar Kaymakamı Ali TÜRK, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayımladı :

Değerli Yenipazarlılar, Sevgili Gençler,

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı yurdun her köşesinde, genciyle yaşlısıyla, büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal?in, 19 Mayıs 1919 günü başlattığı bağımsızlık savaşı, Türk Ulusu için tarihte büyük bir sayfa daha açmıştır. Atatürk, Samsun`a ayak basar basmaz düşüncelerinde olgunlaştırdığı, "ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurma" kararını aşama aşama yaşama geçirmiştir. Amasya Genelgesi`nin yayımlanması, Erzurum ve Sivas kongrelerinin toplanması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılması, bu sürecin mihenk taşlarını oluşturmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal, "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet`i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet?i, güvendiği Türk Gençliği`ne emanet etmiştir. Atatürk, Türk Gençliği`nin en güç koşullar altında da başarılı olacağına yürekten inanmış, gençlerin, yenilikleri yakalayan çağdaş kuşaklar olarak yetiştirilmesine büyük özen göstermiştir. Kuşkusuz bu süreçte en önemli görev eğitimcilerimize ve ailelere düşmektedir. Gençlerimizi anlamak için çaba gösterilmeli, dayatmacı olmak yerine, onlara sevgiyle yaklaşılmalı, önemsendikleri duyumsatılmalı, paylaşarak ve danışarak kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunulmalıdır.

Bu vesileyle bütün çabamız ve umudumuz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla yücelecek, taçlanacak ve ebediyen var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli gençlerimizle birlikte bütün milletimizin, Atatürk?ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı?nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.



Bilecik

23.04.2024

  • İMSAK 04:31
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:28

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ