KAZIM YILMAZ´IN BAHÇESİNDEN

KAZIM YILMAZ´IN BAHÇESİNDEN

Kazım Yılmaz, içimizden, bizden biri. Pelçikli. Başarı merdivenlerini tırmanmaya devam ediyor.

Kazım Yılmaz, içimizden biri. Komşu köyümüz Pelitçik (bize göre Pelçik)li. Pelitcik, Bolu İli, Göynük İlçesi´ne bağlı olmasına karşın, mesafe olarak çok uzak olduğu için, resmi dairelerin dışında tüm ihtiyaçlarını Yenipazar´dan gideriyorlar. 1970 Yılında Yenipazar´a ortaokul açılınca kaydını yaptırıp köyündeki Sebahattin Şahin ve İsmail Kocaalan gibi köylüleri ile ortaokulu Yenipazar´da okudu.

Zekasının parlaklığı tüm öğrenciler arasında konuşulur olmuştu. Dersine hiç çalışmadığı halde öğretmenlerin anlattığıyla yetinip sınavlarda üstün başarı elde etmesi zekasının seviyesini kanıtlıyordu. Bu zekası sayesinde Edirne Yatılı Erkek Öğretmen Okulunu İbrahim Karaduman ve Hediye Güven Akkaya ile birlikte (Hediye kız yatılı bölümünü) kazandı  ancak o günün koşullarındaki siyasi dayatmalar nedeniyle okuldan atıldı. Yılmadı Bilecik´te Ertuğrulgazi Lisesi´ni dışarıdan okuyup Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. Okul bitince de Maliye Bakanlığı´nda Hesap Uzmanı oldu. Bir çift öküz ile birkaç parça tarlada yaptığı çiftçilikle üç çocuğundan ikisini üniversitelerde okutan Mehmet amcanın yapabileceği yardımı düşünecek olursak, gerek kardeşi Recep, gerekse Kazım´ın hangi zor koşullarda eğitimlerini tamamlayabildikleri ortadadır.

/resimler/2019-1/1/2352204092774.jpg

Bugün Kazım Yılmaz artık Yeminli Mali Müşavir´dir. Ankara Çankaya´da ofisi ve Belkıs adında dünya iyisi bir eşi, Onur Can ve Begüm Elif adında iki çocuğu vardır.

/resimler/2019-1/1/2353144868817.jpg
Mersin´deki mükelleflerine gidip gelirken parlak zekası gene faaliyete geçiyor ve arkadaşı Osman Özgün´ün öneri ver yardımlarıyla Mut´un yüksek yerlerinde tarla alıp zeytin dikiyor. Tamamen kıraç bu arazideki zeytinler büyüyor ve meyveye duruyorlar. En yakın bir yağhanede zeytinyağına dönüşüyor, tenekeleniyor, şişeleniyor ve üstüne de ?Kazım Yılmaz´ın Bahçesinden? etiketini yazdırıyor.

/resimler/2019-1/1/2354105807467.jpg

KAZIM YILMAZ´IN BAHÇESİNDEN, Kıraç arazide, tamamen doğal koşullarda, hiçbir kimyasal, yapay ilaç ve diğer girdi kullanılmadan yetiştirilen ağaçlardan, aynı koşullarda alınan, doğal zeytinin kalitesinin yüksek olması için özenle hasatı erken yapıp, aynı gün sıkılan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı tüketime hazır haldedir. Asit oranı binde 3-4 olan zeytinyağının ticaretini yapmadığı için bu aşamada çevresindeki eş ve dostlarından isteyenlere gönderiyor.

Diyor ki Kazım Yılmaz: ?Doğal koşullarda ürettiğimiz ürünü dostlarımızla paylaşmak bizim için büyük mutluluktur.?

/resimler/2019-1/2/1535014087747.jpg

Zeytin ağaçlarının kökleri kıraç arazi olduğundan nem aramak için sürekli kök salacaklar. Kökler uzadıkça lezzet artacak. Kıraç karpuzu örneğinde olduğu gibi. Kökler yeraltına iyice yerleşince nemden yoksun kalmayacaklar ve hem verimi hem de lezzeti güzel olacak.

/resimler/2019-1/14/1648329100643.jpg
Zeytinyağı talep edecek arkadaşlar olursa lütfen info@ky-ymm.com ya da WhatsApp hattı 0505 973 4454 ile bağlantı kurup isteklerini bildirebilirler.

 /resimler/2019-1/1/2354474089386.jpg

İki başarılı kardeş Kazım ve Recep... Recep son zamanlarda sağlık sorunları yaşadığı için kendisine acil şifalar; başarı merdivenlerini tırmanmaya devam eden Kazım Yılmaz ve eşi Belkıs Hanım´a sağlıklı, mutlu ve çok uzun bir yaşam diliyoruz.  



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ