KORAY ZENCİR ÖDÜLE DOYMUYOR

KORAY ZENCİR ÖDÜLE DOYMUYOR

Gölpazarı Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Koray Zencir, Son girdiği 8 yarışmanın 7'sinde dereceye girdi.

Gölpazarı Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Koray Zencir, Cumhuriyet'in 96'ncı yılını kutlamaları kapsamında, Gölpazarı İlçe Kompozisyon Yarışması 1'incilik ödülünü, Gölpazarı Kaymakamı İbrahim Güneş'in elinden aldı. Son girdiği 8 yarışmanın neredeyse tamamında dereceye giren Koray Zencir'i kutluyoruz.

Koray Zencir'in 1'incilik ödülünü aldığı kompozisyonu:

"CUMHURİYET’İN HÜRRİYET SESİ

Bir milletin hürriyet sesiydi bu. Cumhuriyet, özveri, azim... Zafere giden yolda canla başla çalışmaktır. Şanlı tarihimizin noktadan sonra büyük harfle en güzel başlayışıydı. Omuz omuza mücadele etmek, hürriyet için gerektiği zaman canını ortaya koyup ağır bedeller ödemektir Cumhuriyet.

Ne dalgaları geride bıraktık, geçilemez denilen ne fırtınaları. Göze aldık zorlukları, imkansızlıkları. Karanlıkları aydınlatmak için çıktık yola. Cumhuriyet ışığının aydınlattığı yolda geleceğe yürüyoruz. Her adımda o yol, İstiklâl yolu diye yazıldı tarihe. Bu adım attığın yola nasıl geldiğini hatırla. Ne mücadeleler, ne zorluklar çekilmiş İstiklâl uğruna. Cumhuriyet aşkının tek bilek tek yürek Anadolu’ya uzanışını, sana kazandırdığı insanlık değerini hatırla. Unutma sakın arkada yaşanmışlıkları. Tarihini, geçmişini... Tüm üzüntülere rağmen bizi bir arada tutan, şehitlerimizin uğruna can verdiği, dalgalanan bayrağın hatrına unutma.

Öyle bir asker hayal edin ki bundan tam 96 yıl sonra hala gururla anılsın. İşte tam böyle bir askerin bekçisiyiz. Biz ki özgürlüğü için canını feda eden kahramanların torunları ; fikri hür, vicdanı hür Cumhuriyet çocuklarıyız. Atatürk ne diyordu ; ‘’Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. ‘’ Çok çalışmalıyız, çok okumalıyız, çok sevmeliyiz! Neden mi? Çünkü bu topraklarda kaybetmek diye bir şey yok, bundan 96 yıl önce olduğu gibi!

KORAY ZENCİR
Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi"

Koray Zencir kimdir?
Koray, 2002 Yenipazar doğumlu. Yenipazar Kükürt Köyü'nden Nesrin ve Mustafa Zencir'in 3 oğullarından ortancası olup, Gölpazarı Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisidir.

Fotoğrafçılığa da meraklı olan Koray, cep telefonundan müthiş kareler çekmiş olmasına karşın, profosyonel fotoğraf makinesi yokluğunun eksikliği, fotoğraf sanatçılığı yönünde gelişimini engellemektedir. Umarım birileri yardım elini uzatır ve gelecek yıllarda gururla açacağı sergilerin de haberlerini yaparız.  

Editör: Ergün Özmen
WhatsApp Hattı: 0532 787 24 61



Bilecik

23.04.2024

  • İMSAK 04:31
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:28

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ