KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMINA DAVET

KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMINA DAVET

Yenipazar Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenleniyor.

/resimler/2015-4/13/1413538102658.jpg

KUTLU DOĞUM HAFTASI

Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, Allah'ın sevgilisiPeygamberimiz, efendimiz, şefaatçimiz; müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in dünyaya teşrifleri, asırlardır milletimizin tarafından‘Mevlid Kandili' olarak kutlanmaktadır.Ancak bu kutlama günlere sığmamış, taşmamış, haftalara hatta aylara kadar devam etmiştir. Bu düşünce ile Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, 1989 Yılından itibaren Diyanet İşleri Bakanlığı Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir. Her yıl 14-20 Nisan arası kutlu doğum haftası ülkemizde birçok etkinliklerle kutlanmaktadır.Her sene Kutlu Doğum” için özel temalar belirlenir. Bu seneki tema Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir.

Kutlu Doğum kutlamalarda Peygamberimiz, bütün yönleriyle tanıtılmaya ve anlatılmaya çalışılmaktadır. Şöyle ki; Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan, O`nun kadar sevilmedi. Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan O`nun kadar anılmadı.Dünyada gelmiş geçmiş hiçbir insanın vefatının ardından, O`na duyulduğu kadar üzüntü duyulmadı, gözyaşı dökülmedi. Ve yine hiçbir insan O`nun kadar özlenmedi.Peygambere duyulan bu denli aşkın kaynağı ne idi? Zannedersem bu sorunun cevabı O'nun kâinatın merkezinde oluşu ve her şeyin onun etrafında şekillenmiş olmasıdır. Şairinde mısralarında çok net ifade ettiği gibi:Ondan önce yaşayan tüm insanlar o gelecek diye yaşadı;Ondan sonra yaşayan tüm insanlar ise o yaşadı diye yaşamıştır.Allah (cc) insanoğlunu Eşref-i Mahlûkat”; yani yaratılmışların en şereflisi olarak yaratmış ve merkeze de, Habibim” yani sevgilim, dediği peygamberimizi koymuştur.

Peygamberimiz doğumundan sonra ilk vahye kadar ALLAH tarafından korunmuş, ahlakıyla insanlara önder olmuştur.40 yaşında ilk vahiyle beraber kutlu çağrı başlamış ve bu çağrı tüm insanlıkta, mâkes bulmuştur.

O'nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Onun öğretileriyle tüm cahiliyye adetleri bir anda terkedilmiş, çok kısa bir zamanda insanlığın iftihar tablosu diye adlandırdığımız asr-ı saadet dönemi aynı insanlar tarafından yaşanmıştır.

Yirmi üç yıl gibi kısa bir zaman sürecinde bütün dünyaya model olma özelliğine sahip bir iman ve ahlak toplumu oluşturması, bu başarının en bariz göstergesidir. Günümüz Müslümanlarına düşen sorumluluk da, bu ışıklar saçan kandili, hem içimizde hem de çevremizde yeniden keşfetmek ve onun telkin ettiği değerleri hayatın içine taşımaktır.

O sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Ve bütün insanlığın huzuru ve mutluğu için çaba göstermiştir. Tüm siyer kitapları, menkıbeler ve onun yaşamı buna şahittir.

Hayatın gayesinin, yaratılışınmanasının silindiği - yok olduğu, her şeyin manasız olduğu, başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21. yy insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür.

Bugün; artık Ruhlar bir şeybekliyor, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mana kökleri sağlam; genlerindeki (fıtratlarındaki) saflığı, temizliği barındıran insanoğlu, er-geç dönüp dolaşıp Senin şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, barışı getirecektir.

Özünü arayan kurtulur. Kökünden kesilen ağaç kurur. Çağları aşan bir muştudur İslam. Efendimizin doğumu, âleme rahmettir. Son mesajın taşıyıcısı yani, insanlığın son davetinin sesidir O. O'nun doğumuyla karanlıklar boğulup, aydınlık bir çağ başladı. O'nun peygamberliğiyle, Allah insanlığa son mesajını sundu.

NE MUTLU ONU TANIYANLARA

NE MUTLU ONU OKUYUP YAŞAYANLARA…

Bu duygu ve düşüncelerle Yenipazar halkının ve tüm İslâm âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor; mana dünyamızda ve düşünce ufkumuzda yeni pencereler açmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.                

Aşur AKYOL         

Yenipazar İlçe Müftüsü



Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ