MECLİS, KOMİSYON LARI GÖRÜŞTÜ

MECLİS,  KOMİSYON LARI GÖRÜŞTÜ

MECLİS, "KOMİSYON"LARI GÖRÜŞTÜ

İl Genel Meclisi Eylül ayı birleşiminde aldığı komisyon raporlarını açıkladı.

Toplamda 8 komisyondan oluşan raporların konu başlıkları şu şekilde.

Plan ve Bütçe Komisyon raporu ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu neticesinde,?Ǭ? İl Özel İdaresi 2012 yatırım programına alınan hizmetler olarak Ahiler Gölpazarı arası?Ǭ?Doğubelenören, Armutçuk, Kuşça, Dereköy, tozman köyleri arası yollarının asfalt kaplama tekliflerinin Yukarıçay ve Eskişehir, esenler, kösele doğu sınırı kandilli, söğüt, ortanca köyü gibi hududu yollarının yatırım programının yanı sıra başka köyler de alınmıştır. Bu köyler Kavacık, Yenipazar, Yumaklı, bozalan gibi köylerin ilave edilmesiyle oluşmaktadır. İnhisar, tarpak vs. gibi köylerin ilave edilmesine komisyonun kararları arasında yer aldı.

Çarşamba günü gerçekleşen 2. meclis birleşiminde hangi köylerde hangi işlerin yapılacağının komisyona havale edilen maddenin gündemi dün verilen kararlar arasındaydı. Rapora göre 356.090,97 TL ödeneğin köylere göre dağılımı şöyledir:

-İnhisar/ Çayköy ; kilitli taş projesi: 30.000,00 TL

-Yenipazar/ Selimköyü ; kilitli taş projesi: 40.000,00 TL

-Söğüt/ Oluklu Köyü kanalizasyon atıksu boru alım projesi: 40.000,00 TL

-Osmaneli/ Selimiye Köyü parke taşı projesi: 49.218,00 TL

-Pazaryeri/ Ahmetler Köyü kanalizasyon projesi ve Kınık köyü, Büyükelmalı, Bozcaarmut Köyü sulama projesi boru alımı için 49.218,00 TL

-Aşağıköy, Yeniköy, Kızıldamlar Köyü ilave kanalizasyon projesi ve Yeniköy kilitli taş projesi olmak üzere toplam 49.218,97 TL

-Gölpazarı / Karaağaç ve Karacalar Köyü kilitli parke :49.218,00 TL olarak belirlendi.

Çevre ve Sağlık Komisyon raporu olmak üzere devam etti.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu

Komisyonun yaptığı incelemeler neticesinde okullarda yapılan tadilat ihalelerinin takip edilmesi, okulların mağdur edilmemesi, bir yer yaparak diğer yerin bozulmaması gerektiğini göz önüne almış ve şu kararlar verilmiştir.

Okulların çevre düzenlemesinin yapılması, okul yollarının yapılması gibi işlerin belediyeler ile çalışılmasını, okul bahçelerine veya yakınlarına çocukları teşvik amacıyla spor oyun gruplarının yapılmasını 2012 yılı yatırım programına alınması komisyonca ortaya konuldu.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu

Komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda ise, tarımsal destekleme hizmetleri başlığı altında bulunan meyve fidanı alımı teklifinin projesinin de tarım makinası alımı teklifi ile birlikte tarım makinesi alımı ve destekleme hizmetleriprojesi olarak değiştirilmesine ve diğer görüşülen tekliflerinde kabul edilmesine komisyonca karar verilmiştir.

AR-GE Komisyonu raporu

8 komisyondan oluşan raporların incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda alınan kararların uygulanması ve İl Özel İdaresi 2012 yatırım programı kapsamından iptal edilen projelerinde çıkarılması, komisyonlarca ilave edilen işlerin yatırım programlarına alınması AR-GE komisyonca uygun görülmüştür.

09 Eylül 2011 tarihli Sakarya Gazetesi haberidir.



Bilecik

29.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ