MECLİS ÜYELERİ KANYONDA

MECLİS ÜYELERİ KANYONDA

İl Genel Meclisi Üyeleri Yenipazar Harmankaya Kanyonu'nda incelemelerde bulundular.

Çevre Komisyonu Üyeleri ve diğer İl Genel Meclisi Üyelerinin de katıldığı incelemelerde kanyonun 1560 rakımlı zirvesine çıkarak incelemelerde bulundular.

İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Üyelerinin Yenipazar Harmankaya Kanyonun etrafındaki mermer ocaklarını incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Yenipazar’da üyeleri Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç karşıladı.

Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç: “Burası Yenipazar’ımızın Bilecik’in önemli bir değeri”

İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Üyelerinin Yenipazar Harmankaya Kanyonun etrafındaki mermer ocaklarını incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Yenipazar’da üyeleri Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç karşıladı.

 Kılıç yaptığı açıklamasında, mermer ocaklarının Bilecik’in önemli bir ekonomisi olduğunu, ancak yeni ocaklarının yapılmasını istemediklerini, kanyonun bir değer olduğunu ve korunması gerektiğini ifade etti. Kılıç, “Burası Yenipazar’ımızın Bilecik’in önemli bir değeri. Doğa turizmi yönüyle çok güzel bir ortam.  İnşallah bunu bütün Türkiye’ye, dünyaya tanıtmak istiyoruz. Temel noktamız burayı korumak ve Türkiye’ye, dünyaya tanıtmak.

“Yenipazar’ın bir doğa turizmi olma yönünde potansiyeli var”

Buranın doğa turizmi gerçekten var. Bizim oranın gölet kısmı, yeşilliği çok fazla, Rize’de, Trabzon’da ben oralara da gittim gördüm, ikisini beraber harmanladığınız zaman Yenipazar’ın bir doğa turizmi olma yönünde potansiyeli var. Bu sizlerin, bizlerin katkılarıyla zamanla olacak bir şey. Arz talep meselesi, çok fazla gelen giden olursa, tanınırsa çok iyi bir alan olursa ki olacağına inanıyorum.

“En azından yeni açılacak ocaklara bir şekilde dur denilmesi gerekiyor”

Mermer ocakları Bilecik’in önemli bir ekonomisi ama buraya yeni ocakların yapılmasını çok istemiyoruz bu bir değer, korunması lazım. Özellikle yenilerinin olmaması çok önem arz ediyor. Eskileri bilemiyorum onların birtakım hakları var ama en azından yeni açılacak ocaklara bir şekilde dur denilmesi gerekiyor.

Ben söylüyorum ocak bulsunlar gitsinler başka yere diye. Onlar da kabul ediyorlar, bize ocak bulun gidelim diyorlar” diye konuştu.

Caner Alkan - Değişim Gazetesi



Bilecik

24.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 06:04
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ