MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLHAN ÖZDEN KANDİL MESAJI YAYIMLADI

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLHAN ÖZDEN KANDİL MESAJI YAYIMLADI

MHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı İlhan Özden Kandil Mesajı Yayımladı..

MHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı İlhan ÖZDEN, kandil mesajı yayımladı. Özden mesajında: "

Peygamberimizin doğumu, insanlık için de bir dönüm noktası olmuştur. Peygamberler zincirinin son halkası olarak gönderilen peygamberimiz, bu gece gönderilmiş yeryüzü onun gelişiyle aydınlanmıştır. Hak, eşitlik, merhamet, sevgi ve hoşgörü gibi ilahi prensiplerle insanı insana kul eden anlayışları kırmış, güçsüzün, yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin koruyucusu olmuş, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırarak kin, nefret ve haset gibi kötü duyguları ortadan kaldırmıştır. Yüce rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, Yenipazar`ımız, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunanarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı huzur dolu bir dünya dilerken, kandil gecesinin ilçemiz, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz eder, saygılar sunarım.

İlhan ÖZDEN
MHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı"

 



Ali Osman Bulut
12.01.2014 16:41:01
Bugün Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)`in doğum yıldönümü. Hepinizin mübarek mevlid kandili kutlu olsun. Ama benim aklımın ermediği bugün (mevlüt kandili) Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)`in doğum günüyse bizim nisan ayında haftalarca kutladığımız Kutlu Doğum Haftasını niye kutluyoruz? Bunun mantıklı açıklamasını yapacak bir alim lütfen beni aydınlatsın.

İsmail UYSAL
13.01.2014 09:24:54
Ali Osman kardeşim. Peygamberimiz Rebeiul Evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Buda hicri takvime miladi takvime göre 20 Nisan 571 dir. Bu da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl aynı olması kararlaştırılarak Kutlu Doğum Haftası ilan edilmiş ve her yıl 14-20 Nisan da kutlanmaktadır. Hicri aylar 10 gün öne geldiği için farklılık arzeder.

Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ