ORMAN ve SU İŞLERİ BAKAN`I EROĞLU YENİPAZAR`DA

ORMAN ve SU İŞLERİ BAKAN`I EROĞLU YENİPAZAR`DA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ikinci kez Yenipazar`a geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim gezileri kapsamında Yenipazar’a geldi. Daha önce 2011 yılında da Yenipazar’a gelen Bakan Eroğlu’nun ikinci gelişi. Adalet ve Kalkınma Partisi`nin seçim bürosunu açmak için Yenipazar`a gelen Bakan Eroğlu, halka hitaben bir konuşma yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: ``Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yenipazar İlçesine 2003-2013 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 18 milyon 300 bin TL yatırım yapılmıştır.
DSİ tarafından 2003-2014 yılları arasında Yenipazar’ a toplam 17 milyon 209 bin 290 TL yatırım yapmıştır.
Devam eden dere ıslah tesisleri 2 adet ;
     1-    Yenipazar ilçe merkezi taşkın koruma tesisi:
Yenipazar İlçesi taşkınlarından korunacaktır. 08.02.2013 tarihinde işe başlamış olup, 09.06.2014 tarihinde bitecektir. Gerçekleşme yüzde 40’tır.
     2- Yenipazar Yukarıboğaz Köyü taşkın koruma tesisi:
1 köy taşkından korunacaktır. Eylül 2014’te ihale edilecektir.
Göl su faliyetleri 2 adet toplam 26.350 dekar sulama alanı;
İşletme safhasında:
    1 - Yenipazar göleti sulaması:  4 bin 350 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Başbakanımız tarafından 11.12.2013 tarihinde açılışı yapılmıştır.
Planlama safhasında
    1- Yenipazar Yukarıçaylı göleti ve sulaması : 22 bin dekar arazi sunulacaktır. İdari imkanlarla planlaması yapılmaktadır.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2013 yılları arasında 1 milyon TL  yatırım yapılmıştır.
Yenipazar’da 2003-2013 yılları arasında 6 bin dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrol ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 350 bin adet fidan dikilmiştir.
   2013 yılında :
Belkese Köyü’ne 20 dekar araziye 750 adet badem 80 dekar araziye bin 650 adet ceviz fidanı, Katran Köyü’ne 20 dekar araziye 750 adet badem 50 dekar araziye 1000 adet ceviz dikilmiştir.
1 adet piknik ve mesire yeri bulunmaktadır.
2013 yılında 5 aileye süt sığırcılığı kapsamında 65 bin TL ORKÖY kredisi verilmiştir.
2014 yılında
Yenipazar İlçesi’nde Kavacık ve Katran Köylerinde 100 dekar alanda toplam 2 bin 500 adet ceviz ve badem fidan dikilecektir.
2014 yılında yapılacak olan ağaçlandırma, toprak muhafaza, rehabilitasyon ile diğer ormancılık faliyetleri için toplam yatırım miktarı 600 bin TL olarak programa alınmıştır.
2014 yılında orman köylerinde 100 bin TL ORKÖY  kredisi verilmesi planlanmaktadır.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
Harmankaya Kanyonu tabiat parkı :
2012 yılında Harmankaya tabiat parkının tescili yapılmıştır. Yenipazar ilçesi ile İnhisar ilçeleri arasında kalan kanyon uzunluğu takriben 2,5 km , alanı 2 bin 600 dekardır.
Meteoroloji genel müdürlüğü
Yenipazar ilçesine 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulmuştur.’’ dedi.
Törende konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz: ``Bizler Yenipazar’ a ilk kez geldiğimizde çok iyi hatırlıyorum halkımızdan birisi bugüne kadar bize çok söz veren oldu ancak bugüne kadar sözler hiç tutulmadı demişti.  Bugün bizim dönemimizde yapılan çalışmalarımıza baktığımızda sözümüzün eri olduğumuzu göreceksiniz…
Bizde hiçbir sözün lafta kalmadığını göreceksiniz. Yaptığımız her hizmet yapacaklarımızın teminatıdır.. Yenipazar’ın köylerinde kanalizasyon varken ilçe merkezinde yoktu. Tamamı hibe ile 1 milyon 500 bin TL’ ye yakın tutan kanalizasyon hattını söz verdik ve şu güne baktığımızda faliyete geçmiş şekilde Yenipazar’ımıza kazandırdık. İtfaiye sözümüzü vermiştik ve onu da tamamen hibe olarak Yenipazar’ımıza kazandırdık. Göletimizi Yenipazar’ımıza kazandırdık. Kanyon projemiz faliyete geçti,Sürüm Deresi yolu ihale edildi ve yer teslimi yapılarak çalışmalar başladı. Dere ıslah çalışması devam ediyor…
Bazı yerlerde bazı adaylar oyunuzu bize verin biz kazandıktan sonra Ak Parti’ye geçeriz diyorlarmış. Bizim yalanla dolanla hiçbir zaman işimiz yok. Bizim işte teşkilatımız işte başkanımız.’’ dedi

Törende açılış konuşması yapan Yenipazar Belediye Başkanı Cengiz Arıkan:
``Çok değerli bakanım, sayın il başkanım, sayın milletvekilim, kıymetli misafirler ,değerli hemşerilerim ve kıymetli basın mensupları …
Seçim kordinasyon merkezimizin açılışına hoş geldiniz. Şerefler verdiniz..
Sayın bakanım, 2009 mahali idareler seçimlerinde, halkımız Yenipazar’ımızı Ak Parti belediyeciliği ile tanıştırdı ve buluşturdu. Bizler çok az gelir ve bütçemizle verdiğimiz vaatleri, sayın vekilimizin yardım ve gayretleri ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Alt yapı sözü verdik 15 bin m2 kanalizasyon ve yağmur suyu hattını Yenipazar’ımıza kazandırdık.
Sayın bakanım sizlerinde katkıları ile 2200 metre dere ıslahımız bitmek üzeredir.
5000 dönüm araziyi sulayabilecek göletimiz, 9000 metre kapalı sulama tesisi hizmete girdi ve iki senedir topraklarımız suyla buluştu.
Dedelerimizin ve babalarımızın da rüyası olan Sürüm Deresi yolu sorunu sizlerinde gayretleri ile çözüldü, ihalesi ve yer teslimi yapılarak çalışmalar başladı.
İtfaiye sözü verdik hibe olarak ilçemize kazandırdık özel gayretlerimiz sonucu 50-60 kişiye iş olanağı sağlayacak özel yatırım getirdik ve faaliyete geçti. Aynı oranda firma ilçemiz dahilinde bir köye daha yatırım yaptı, nisan- mayıs gibi inşaatına başlayacak
Bizler diyoruz ki Ak Parti siyaseti hizmet siyasetidir! Eser siyasetidir! Onun için, durmak yok yola devam diyoruz. Daima millet daima hizmet diyoruz ve bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.’’ dedi.

Yenipazar’da konuşması bitince Merkez Camii’nde namaz kılan Bakan Eroğlu, daha sonra İnhisar’a gitti. Bakan`ın yolcu edilmesinin ardından, Bakanı karşılamaya ve dinlemeye gelenlere Belediye Düğün Salonu`nda pilav ikram edildi.

Bakan`ın gelişiyle ilgili Yücel Kaya`nın fotoğraflarına bakmak için TIKLAYIN

Özlem ÖZMEN`in fotoğraflarına bakmak için TIKLAYIN



Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ