PARSEL TARIM SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR

PARSEL TARIM SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR

14 Şubat tarihinde dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan Sevgililer Günü´nü, Parsel Tarım da bir mesajla kutladı.

14 Şubat tarihinde dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan Sevgililer Günü´nü, Parsel Tarım da bir mesajla kutladı.  Parsel Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Akçay yayımladığı mesajda şunları söyledi:

" Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. İmparator 2. Claudius, Roma´yı kendi katı kuralları ile zalimce yönetirdi. En büyük sıkıntısı, ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Bu durumun tek nedeni aşktı. Romalı erkekler aşklarını, eşlerini bırakmak istemiyordu. Bu yüzden Claudius, Roma´da tüm nişan ve evlilikleri yasakladı. Aziz Valentine, Claudius zamanında Roma´da yaşayan bir papazdı. Papaz arkadaşı Aziz Marius ile birlikte, Claudius´un yasağına karşın, çiftleri gizlice evlendirmeyi sürdürdü.  İmparator bu durumu öğrendi ve Aziz Valentine tutuklandı. 

İmparator Claudius, tutuklu olan Valentine´in bu esnada Gardiyanın kör kızının iyileşmesine yardımcı olduğunu da öğrenir. İmparator Claudius, bunu da suç olarak kabul eder ve Valentine´i cezalandırır. Cezası, sopa ile dövülerek öldürülmek oldu. Öldüğü gün, Saint Valentine´in iyileşmesine yardımcı olduğuna dair, gardiyanın kızına yazdığı bir not bulunur. Notta Valentine, sevgililer arasındaki sevgiden, tutkudan söz etmiştir. Milattan Sonra 270´in 14 Şubat günü, Hıristiyan şehitliğine gömüldü. Bu olaydan 226 yıl sonra, 496´da Papa Gelasius, Aziz Valentine´i onurlandırmak için 14 Şubat´ı Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir.

Yıllar geçtikçe yavaş yavaş 14 Şubat sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı, hediyeler aldığı bir gün haline geldi. Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle de anılmaya başlandı. 

Sevgililer Günü, 1800´lü yıllardan sonra Amerika ´da Esther Howland´ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Artık dünyada günler öncesinden her yer kırmızı kalpler ile, güller ile donatılmaya başladı. Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. 

Biz de Parsel Ailesi olarak, Sevgililer Günü değilse de herkesin Sevgi Gününü kutluyoruz."

 

 
 


Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ