RUKİYE ÜNAL YİNE BİRİNCİ OLDU

RUKİYE ÜNAL YİNE BİRİNCİ OLDU

RUKİYE ÜNAL YİNE BİRİNCİ OLDU

Bilecik`te kadın çiftçiler yarıştı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ``Kadın Çiftçiler Yarışıyor`` etkinliğinin il finali Bilecik`te yapıldı. Birinciliği geçen yıl olduğu gibi yine Batı Belenören Köyü Muhtarı Rıza Ünal`ın eşi Rukiye Ünal kazandı.

Bilim Sanat Merkezi`nde düzenlenen yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Milletvekilleri Fahrettin Poyraz ve Bahattin Şeker`in yarışmaya gönderdikleri mesajların okunmasıyla süren program daha sonra kadın çiftçileri anlatan slayt gösterisiyle sürdü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bilgin Aydın yarışma öncesi yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye`de tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü oynayanların kadınlar olduğunu kaydetti.

Kadının, Türkiye`de küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

``Tarlada üretimde yer alan kadın, bitkisel ve hayvansal üretimi gerçekleştirmenin yanında, evinin işlerini yapmakta ve ailenin beslenmesinde de en büyük görevi üslenmektedir. Kırsal alanda kadın ailenin her şeyidir, tarlada üretendir. Kadın anadır, bacıdır, yardır. Kadın birçok özellik taşıyan mücevherdir. Evini yönetendir. Kadın toplumun sigortasıdır. Bu büyük sorumlulukları göğüsleyen kadınlarımızın birbirleriyle kaynaşmalarının sağlanması açısından 2004 yılından bu yana yarışma düzenlenmektedir. İlimizdeki kadın çiftçilerimiz önemli başarılara imza atmışlardır.``

Aydın`ın konuşmasının ardından yarışmaya geçildi. Bilecik ve ilçelerinden kadın çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen ve 15 sorunun yöneltildiği yarışmada Yenipazar Batıbelenören köyünden Rukiye Ünal birinciliği elde etti. İkinciliği yedek sorularda Osmaneli Çerkeşli köyünden Huriye Kaplan elde ederken, İnhisar Tozman köyünden Feride Ayan da üçüncü oldu.

Birinci olan Ünal`a ödülünü Vali Halil İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, ikinci olan Kaplan`a Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, üçüncü Ayan da ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın`dan aldı. Ünal, Çankırı`da yapılacak bölge finalinde kenti temsil etmeye hak kazandı.

(Sinan Önce - Sakarya Gazetesi)



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ